Glazen Huis gaat naar Hardinxveld

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM/SLIEDRECHT - Vorig jaar had Sliedrecht tussen kerst en oud en nieuw een eigen glazen huis op de Kerkbuurt. Het Roparunteam Stout ABC Runners sloot zich hierin 36 uur lang op om zo geld in te zamelen voor hun jaarlijkse sportieve actie, de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam voor mensen met kanker. Dit keer wil het Hardinxvelds-Sliedrechtse team de glazen unit in Hardinxveld-Giessendam neerzetten. Niet tussen kerst en oud en nieuw maar op maandag 29 en dinsdag 30 april.

,,Vorig jaar december hebben we het vreselijk slecht getroffen met het weer, waardoor de opbrengst wat tegenviel", vertelt teamlid Arjan Holster. ,,Daarom hebben we nu voor deze data gekozen. Ook omdat er dan waarschijnlijk meer mensen op de been zijn in verband met Koninginnedag."

Het Glazen Huis wordt geplaatst op het voetbalveld waar Het Vierspan ook de feesttent neerzet. De teamleden van StoutABC gaan 36 uur lang in estafettevorm spinnen en hardlopen in de unit. Merweradio draait non stop plaatjes. In een brievenbus kunnen mensen geld doneren aan de sporters en/of tegen een klein bedrag een liedje aanvragen bij de dj's. De totale opbrengst gaat naar het goede doel van Stichting Roparun, mensen met kanker, onder het motto "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Voor die tijd komt het Roparunteam met nog enkele acties om geld in te zamelen, zoals de traditionele spinningmarathon. Hierover later meer in Het Kompas.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie