Nestor Kraaijeveld wint jubileumpartij

22 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor aanvang van de zestiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht werd Jan Willem Kraaijeveld gehuldigd vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap. Van voorzitter Jerry van Rekom ontving hij een oorkonde, cadeaubon en een mooie bos bloemen. Kraaijeveld is niet alleen een trouw lid sinds 1952, maar hij speelt vaak ook nog de meeste partijen in een seizoen en scoort daarin menig punt. Zo ook op zijn jubileumsavond. Jan Willem mocht aantreden tegen het nieuwste lid, Peter van de Poel en speelde een prima partij, waarin hij in het eindspel een fout van Van de Poel meteen afstrafte: ,,En nou heb ik je te pakken!''.. Zo wist de nestor zijn jubileum extra glans te geven. In de tabel van meest trouwe leden staat de 78-jarige Kraaijeveld op een derde plaats met zijn 60-jarig lidmaatschap. Hij moet alleen P.C. Parel en Adriaan T. Visser (64 jaar) nog voor laten gaan.

Aan de kop van de competitie was het weer stuivertje wisselen. Niels Mijnster kreeg in zijn partij tegen 'reuzendoder' Tobias Dekker vier pionnen tegen een stuk en dat bleek onvoldoende te zijn om Tobias te verslaan. Door het verlies van Mijnster kon Peter van den Bergh de eerste plaats overnemen na gedegen winst op Wout Boer.

Wim Hokken en Robert van Rekom hielden elkaar de gehele partij in evenwicht en tekenden dan ook uiteindelijk de vrede. Hans Klein klom een plaatsje in de ranglijst na winst op Floris Verweij.

Wim Pool had een lange partij tegen Theo Dekker, maar wist in het eindspel zijn teamgenoot op de knieën te dwingen en krijgt de top-5 weer in zicht .

Peter Dekker deed het beter dan zijn broer en kreeg tegen Martin Prins de stukken beter op het bord en kon aan het eind van de avond het punt pakken.

Rik Versteeg kon tegen Jan Sulman laten zien dat zijn goede positie in de ranglijst geen toeval is, maar de routine won het toch van de jeugd en de stukken konden al snel in het doosje.

Hans Dubbeldam en Marcel Klein speelden een gezellige pot, waarin geen van beide spelers een echt voordeel kreeg en was remise de terechte uitslag.

Joost Stoker leek in het middenspel de betere stelling te hebben tegen Hans Snel, maar deed een toren in de aanbieding waarna Stoker meteen op kon geven.

Mark van Hulst en Henri Hartog speelden een bijna traditionele 'rommelpot' waarin de kansen over en weer gingen. Ook al bijna traditioneel werd daarom maar snel tot remise besloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie