Sliedrecht Sport moet diep gaan in Sneek

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

SNEEK - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben afgelopen weekeinde aan den lijve ondervonden dat de weg naar prolongatie van de landstitel niet geheel zonder obstakels is. Een optimaal gemotiveerd VC Sneek maakte het de selectie van coach Appie Krijnsen uitermate lastig en capituleerde pas na vijf sets: 2-3 (25-23, 25-17, 23-25, 20-25 en 8-15).

Krijnsen kon na afloop dus opgelucht ademhalen na een wedstrijd waarin hij vaak hoofdschuddend de verrichtingen op de wedstrijdvloer van de Sneker Sporthal had gadegeslagen. ,,Het was duidelijk dat Sneek in de eerste twee sets de betere ploeg was. Zij hadden de blokkering goed op orde, stonden verdedigend sterk en wij voerden onvoldoende onze taken uit."

Meteen vanaf het begin bleek dat VC Sneek een nieuwe strafexpeditie zoals in het eerste duel in De Stoep ten koste van alles wilde verhinderen. Bij een 11-11 stand namen de Friese gastvrouwen het initiatief in de wedstrijd om die zelfs bij 23-23 in een bloedstollende eindfase niet meer af te staan (25-23). Ook in de tweede set lukte nagenoeg alles bij de selectie van coach Petra Groenland, die haar teamcaptain Fenna Zeinstra middels een imposante opslagserie (van 12-9 naar 17-9) uiteindelijk het verschil zag maken (25-17). Het was duidelijk dat in de derde set de ommekeer moest komen om aan een eerste nederlaag in het dertiende duel van het seizoen te kunnen ontkomen. Aanvankelijk leek dat te lukken. Sliedrecht Sport liep uit naar 2-8 maar toen slopen toch weer eigen fouten binnen en stond het bij 13-13 weer gelijk. Een bloedstollend vervolg in de derde set (17-17, 22-21, 23-23) leek de sensatie dichtbij te brengen. Een fenomenale invalbeurt van Lidia Bons, die eerst een ace afleverde en vervolgens een ketser bij Sneek op haar opslag zag, verlengde het verblijf van Sliedrecht Sport in de karakteristieke sporthal, waar het eerder dit jaar (zondag 1 april) nog de landstitel binnen sleepte.

De mentale injectie bleek haar uitwerking niet gemist te hebben, want vanaf de vierde set kwam Sliedrecht Sport beter in haar ritme. Nienke de Waard en Esther van Berkel deden nadrukkelijk van zich spreken en met 20-25 was de wedstrijd weer in balans. De landskampioen profiteerde in de vijfde set van het mentale voordeel. Nienke de Waard, Bianca Gommans en Esther van Berkel namen het leeuwenaandeel in de score, die bij 8-15 de ongeslagen status naar het nieuwe jaar 2013 tilde.

,,Wederom is vanavond bevestigd, dat wij het verschil maken door te kunnen putten uit een brede selectie, waar speelsters elkaar prima aanvullen op momenten, dat dit nodig is. Het is fijn, dat wij in de aanloop naar twee belangrijke duels met de grootste concurrent VC Weert (12 en 19 januari) geen extra grote schade hebben opgelopen. De selectie is vrij tot 2 januari, een week later oefenen wij tegen Alterno en gaan wij vervolgens proberen het verschil met de concurrentie nog groter te maken. Eerst echter even een bescheiden glaasje nemen, de champagne flessen laten we nog even staan."

advertentie
advertentie