Radio- en Televisieadvies Programmaraad Zuid Holland Zuid

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Programmaraad Zuid-Holland Zuid heeft het nieuwe radio- en tv-advies 2013-2014 uitgebracht. Hierin blijft het radio-advies ongewijzigd ten opzichte van 2012-2013. In het tv-advies is Horse & Country als enige nieuwe 24/7 zender in het televisieadvies opgenomen, waardoor WDR is komen te vervallen.

De doelgroep van Horse & Country bestaat uit liefhebbers van de paardensport en geïnteresseerden in de ontwikkeling van het landelijk gebied (platteland). In Nederland zijn enkele honderdduizenden mensen actief in de paardensport. De aanbieder zal Nederlandse programma's gaan maken, naast het uitzenden van internationale hippische topwedstrijden en programma's rondom bekende persoonlijkheden uit de paardensport. Tevens worden passende programma's voor kijkers in het landelijk gebied uitgezonden. In Engeland kreeg de zender al diverse prijzen; zo won het de Broadcast Digital Awards in 2010 en 2011.

Horse & Country komt op plaats 9 van de zender Animal planet/TLC. Vanaf 8 januari 2013 wordt het kanaal Animal planet/TLC overdag geheel gevuld door TCL. Animal planet zal hierdoor nog slechts 3 uur per dag van 6:00 uur tot 9:00 uur worden uitgezonden. Om die reden heeft de programmaraad Animal Planet/TLC doorgeschoven naar plaats 24 in het advies en valt WDR weg uit het basisadvies.

Het nieuwe advies voor het seizoen 2013-2014 ligt sinds 21 december digitaal ter visie op de website van de programmaraad Zuid-Holland Zuid: www.prgzzhz.nl. Iedereen die woonachtig is binnen het gebied waarvoor Programmaraad Zuid Holland Zuid adviseert en die bovendien een abonnement heeft bij UPC kan reageren via info@prgzhz.nl of via het forum op de website van PR ZHZ.

UPC Nederland krijgt het definitieve advies begin februari 2013. Begin juli zullen de aanpassingen op het netwerk doorgevoerd worden. Nieuw conceptadvies Programmaraad Zuid Holland Zuid ligt tot 31 januari ter visie.

De programmaraad ZHZ is een zelfstandig adviesorgaan, dat jaarlijks een zenderadvies uitbrengt aan UPC Nederland over het analoge radio- en televisieaanbod op de kabel. De leden van de programmaraad Zuid-Holland Zuid adviseren namens de inwoners van de gemeenten Barendrecht, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Korendijk, Leerdam, Molenwaard, Nederlek, Oud-Beijerland, Papendrecht, Ridderkerk, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht.

advertentie
advertentie