Afbeelding
Janus Visser/BDU

Sliedrecht overleeft verlenging niet

4 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht is klaar in de Oosterbliek. Het team kan een 2-0 voorsprong tegen Kozakken Boys niet vasthouden. De reguliere wedstrijd eindigde in 2-2 waarna de Boys in de verlenging als eerste scoorde: sudden death voor Sliedrecht. Ook Hardinxveld speelde een verlenging waarin favoriet pas in de laatste minuut de beslissende goal wist te scoren: 2-1. Leerdam Sport stuurde Sleeuwijk met 3-1 naar huis en ook Heukelum vond zijn Waterloo na een 2-1 nederlaag tegen GJS.

In de halve finales speelt Unitas tegen GJS en Leerdam Sport krijgt te maken met Kozakken Boys

Sliedrecht - Kozakken Boys 2-3 (na verlenging)

Ook Sliedrecht had, evenals GJS, kwaliteit ingeleverd ten opzichte van de poulefase en zag hun beste twee spelers voor een trainingskamp in Spanje vertrekken. Ook Kozakken Boys speelt niet in haar sterkste formatie en dat allemaal was ook wel te zien. Het niveau van deze wedstrijd was niet bepaald hoog te noemen, maar ook hier zat het venijn in de staart. Lang zag het er naar uit dat Sliedrecht het potje zou gaan uithalen, zoals dat zo mooi heet. Na een 1-0 ruststand kwam Sliedrecht op 2-0 en leek het de wedstrijd uit te gaan spelen. De Boys kwamen echter sterk terug en voerde de druk op, wat uiteindelijk resulteerde in een 2-2 gelijke stand na de reguliere speeltijd. In de sudden death schoot Dylan van der Pluym Kozakken Boys naar de halve finale.

Doelpunten: Sliedrecht: Niels Meerkerk en Omer Cocen. Kozakken Boys: Robin de Keijzer, Martijn Lommers en Dylan van der Pluym

Unitas - Hardinxveld 2-1 (na verlenging)

In een zinderende partij voetbal had topfavoriet Unitas het meer dan lastig met een sterk, goed georganiseerd Hardinxveld. Unitas had wel het meest balbezit, maar het grootste gevaar kwam toch wel van Hardinxveld, zeker in de eerste helft. Steeds stuitte het echter op een beresterk keepende Joost Verberk. Ook zijn collega aan de andere kant, Marco van der Linden, speelde een prima partij. Na een dubbelblanke ruststand kwam Hardinxveld op voorsprong, maar Unitas kwam toch nog langszij en een verlenging was noodzakelijk. De spanning was om te snijden, want het betrof een verlening, waarbij de golden goal beslissend is. Unitas kreeg het even knap benauwd, toen Hardinxveld met een man-meer situatie kwam te staan, nadat doelman Verberk voor twee minuten naar de klant moest. Hardinxveld ging daar niet echt goed mee om en kreeg in de slotminuut alsnog de deksel op de neus door een Unitas' treffer. Hardinxveld verliet onder applaus de zaalvloer en kon met opgeheven hoofd het toernooi verlaten, maar daar was de teleurstelling niet minder om.

Doelpunten: Unitas: Zeki Laaiti (2x) Hardinxveld: Joran Schröder

Sleeuwijk - Leerdam Sport'55 1-3

Ook Sleeuwijk verliet onder applaus de zaal, maar ook een illusie armer. Het speelde opnieuw goed, maar dat was niet genoeg tegen een Leerdam Sport, dat over een prima zaalvoetbalteam beschikt. Grote uitblinker was Achraf Chentouf, die niet alleen zelf uitstekend speelde, maar ook als een dirigent zijn ploeg stuurt. De Leerdammers speelden de bal bij vlagen in hoog tempo rond, maar echt heel kansen leverde dat niet op, doordat Sleeuwijk goed verdedigde. Bovendien beschikt dat in Chamitth van Vuuren en vooral Josbert Wemmelhove over spelers, die de nodige aandacht blijven opeisen. Sleeuwijk liep voortdurend achter de feiten aan en keek na de eerste twintig minuten tegen een 2-0 achterstand, Toen het terug kwam tot 2-1 werd ook deze wedstrijd bijzonder spannend, totdat de eerder genoemde Chentouf een einde daaraan maakte en zijn ploeg in veilige haven bracht.

Doelpunten: Sleeuwijk: Josbert Wemmelhove Leerdam Sport'55: Roger Tapirima, Joël Papilaja en Achraf Chentouf

Heukelum - GJS 1-2

GJS won in een, met name in de slotfase, opnieuw spannende wedstrijd met 2-1 van Heukelum. Doordat GJS een drietal spelers uit de poulefase miste, was vooraf Heukelum de favoriet om naar de halve finale door te gaan. Deze zege van GJS mag dan ook verrassend genoemd worden. Ondanks het feit dat Heukelum het niveau van eerder niet haalde was de overwinning niet helemaal conform het wedstrijdbeeld. Doelman Mathijs de Groot (GJS)keepte echter een wereldpartij en Heukelum sprong ook wat slordig om met de kansen. Heukelum nam de leiding, maar nog voor de pauze stond het met 2-1 achter door twee fantastische doelpunten van GJS. De laatste minuten gebeurde er van alles, toen Heukelum probeerde de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Het stond amper met een man meer op het veld, na een gele kaart van Ynzo Calor of er ontstond enorme ruimte op het veld toen ook Saïd Yaouane van Heukelum naar de kant moest met een tijdstraf. Hij zou later nogmaals geel krijgen en dus rood. Ook Lars van Honk zag rood en toen stonden er nog drie spelers van Heukelum tegen vijf GJS'ers en was de strijd beslist.

Doelpunten: Heukelum: Gerard de Gram GJS: Ynzo Calor en Jeffrey Scheffers.