Robert van Rekom winnaar Nieuwjaarsschaken

5 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De derde ronde - het Nieuwjaarsschaken - van de snelschaakcompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht is met enige overmacht gewonnen door Robert van Rekom. De eersteteamspeler bleef Tobias Dekker, die als tweede eindigde, een vol punt voor, terwijl Wim Pool en Jerry van Rekom op 1,5 punt als derde eindigden. Oliebollenkoning Floris Verweij werd zo onttroond, hetgeen mede kwam door twee nederlagen tegen goochelaar Adrian Mensing. Matthias vd Dool debuteerde bij de senioren en wist al een punt te scoren.

In de tussenstand na drie ronden gaan Robert van Rekom nu alleen aan kop. De voormalige snelschaakkoning van 2005 staat 3 procent voor op titelverdediger Theo Dekker en reeds 6 procent op Floris Verweij. Verrassend zijn de negende plaats van Peter Vis en de tiende van Hans Snel.

In de vijftiende ronde van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht bleek Ilse van der Klis in topvorm te zijn in de laddercompetitie. Ten eerste wist de elfjarige Ilse haar concurrente om de meisjestitel Matthanja Alberts te verslaan. Ten tweede gaf ze in haar tweede partij Roland Kop schaakles. Door deze zeges klom ze naar een gedeelde vijfde plaats in de tussenstand van de spannende competitie. Bovenaan staat broer Rowan van der Klis, die eerst Hidde van Rekom versloeg en vervolgens remise speelde tegen Matthanja. De pas achtjarige Rowan heeft maar één punt voorsprong op William Gijsen en Matthias van den Dool.

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats. Om 19.00 uur beginnen de schaaklessen en de jeugdcompetitie. Om 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren. De speelzaal is de bovenzaal van De Huifkar aan de Stationsweg. De contributie bedraagt € 6,00 per maand, € 4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Info: Peter vd Bergh, 0184-692213, of Jerry van Rekom, 0184-411212. Zie ook: www.schakendsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie