Alpe d'HuZes 2013 is begonnen voor Binnenvaart to the Top 2

5 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Opnieuw gaat "Binnenvaart to the Top 2'' dit jaar als een van de vijf binnenvaartteams de Alpe d'Huzes-uitdaging aan onder het motto "Opgeven is geen optie. In de aanloop naar de klim, georganiseerd door KWF Kankerbestrijding, zal het team diverse acties op touw zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. De eerste actie heeft al 1321,19 euro opgeleverd. Zaterdag 29 december verkochten de leden aan een marktkraam op de Kerkbuurt glühwein en warme chocomel.

,,Rond tien uur 's morgens konden we de eerste warme drank aanbieden", doet teamcaptain Marinus Hoogendoorn verslag. ,,Een van de eerste klanten was een jong stel, waarvan één van de twee stevig rookte. Hij was van voornemens om 2 januari te stoppen. Toen zij bij zichzelf nagingen wie er in hun omgeving met kanker te maken hadden, gooide hij spontaan z'n half opgerookte sigaret weg. Nu maakt één mooie dag nog een zomer, maar het was wel een leuk effect."

Na de middag werd het steeds drukker bij de kraam waarbij vaak een bijdrage in de rode donatiebox werd gestopt. ,,Hartverwarmend was de spontane samenwerking met onze buurman, de oliebollenbakker Bosch. Hij staat al jaren op die dagen op dezelfde locatie. Van gemeente Sliedrecht kregen we alle medewerking en mochten we op de vergunning van Bosch meeliften. Heel wat heerlijke oliebollen en appelbeignets kwamen naar ons toe, waarvoor wij onze sympathieke buren graag van warme cacao en glühwein voorzagen."

Ook op oudjaarsmiddag werd de kraam opgesteld. ,,Mooi was toen de reactie van vijf meisjes van die met een poverpot langskwamen. Voor een beker chocomelk met slagroom wilden ze graag zingen. Toen ze klaar waren doneerden ze ongevraagd vijf euro van hun zakgeld. "Maar dat hoeft helemaal niet'' zeiden we, wat niets hielp", vertelt Marinus.

De huur van de marktkraam kreeg het team later gesponsord door familie Reijm uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Zo kwam het mooie eindbedrag van 1321,19 onder de streep. De volgende actie van Binnenvaart to the Top 2 wordt een benefietdiner op zaterdag 23 maart. Het Hervormd Centrum in Hardinxveld organiseert dit belangeloos. Voor informatie of aanmelden: 06-53534774 of hoogendoornglissando@vaart.net. Zie ook: www.binnenvaarttothetop.nl.

advertentie
advertentie