Cursus Mindfulness in Sliedrecht

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De afdeling Preventie van Yulius start op dinsdagavond 12 februari in Sliedrecht weer met een cursus Mindfulness. De cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, waarbij meditatie sterk op de voorgrond staat. Deelnemers moeten bereid zijn dagelijks zo'n drie kwartier hiermee bezig te zijn. Voordat de cursus begint, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de cursusbegeleider. Tijdens dit gesprek krijgen deelnemers inhoudelijke informatie.

,,Gevoelens van plezier en somberheid horen bij het leven. Het is normaal dat die neerslachtigheid na enkele dagen voorbij is. Maar duurt het langer, dan kan somberheid overgaan in een depressie. Er kunnen daarnaast allerlei lichamelijke klachten optreden, zoals oververmoeidheid, maagklachten of slapeloosheid vanwege het piekeren", zegt Clarien van der Wilt, preventiefunctionaris Yulius. ,,Mindfulness is een effectieve methode om te leren omgaan met pijn, stressklachten, vermoeidheid en depressiviteit. Door heel bewust de aandacht te richten op waar je mee bezig bent, wordt het rustiger in je hoofd en kun je gepieker verminderen. In de cursus leer je met behulp van cognitieve technieken en meditatie afstand te nemen van negatieve gedachten."

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 80,00. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan bij het secretariaat van de afdeling Preventie, telefonisch te bereiken van maandag t/m donderdag via 078-6545075 of via e-mail preventie@yulius.nl.

advertentie
advertentie