Verrassingen troef bij senioren

12 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht werden opnieuw verrassende uitslagen genoteerd. Zo won nestor Jan Willem Kraaijeveld in een spannende partij van eerste-teamspeler Joost Stoker. De 78-jarige Kraaijeveld hield de partij keurig in evenwicht en sloeg in het eindspel genadeloos toe. Ook Michiel van den Berg wist een mooie overwinning te behalen op de op papier veel sterkere Hans Snel. ,,Dit keer is het me eindelijk eens gelukt'', aldus een blije Van den Berg, die zijn tegenstander netjes weg combineerde. Cees Moes zag zijn aanvallende spel terecht beloond. Hij hield Henri Hartog na een lange partij op remise. De jonge Jorik Klein liet zien al aardig geroutineerd te zijn. Hij won van Hans Dubbeldam.

Aan de top wisselen Peter van den Bergh en Niels Mijnster elkaar weer af. Niels won in een moeilijke partij van Kees Wessels die een wat dubieuze variant in het Spaans op het bord toverde. Wessels leek even de betere stelling te hebben, maar Mijnster kan als geen ander terugvechten en pakte met zijn overwinning de koppositie terug. Titelverdediger Wim Hokken had een interessante pot tegen Peter van den Bergh en wist in het eindspel een stuk en het punt binnen te halen. Zo is de bijna pensionaris Hokken ook weer volledig in de race en lijkt een 21ste kampioenschap in de maak.

Jerry van Rekom ging er tegen Hans Klein eens goed voor zitten en kreeg al snel voordeel in de partij. Hij miste de directe winst, zag Klein terugkomen in de partij, maar een laatste aanval leidde toch naar de winst. Robert van Rekom was snel klaar met Wim Pool na een loperoffer op f7, dat door Pool verkeerd werd ingeschat. Marcel Klein hield het lang vol tegen Henk Prins, maar Prins sloeg in het eindspel ongenadig toe. Jeugdspeler Jurgen de Haan had weinig moeite met Leo Koppelaar die zijn stukken niet goed liet samenwerken.

advertentie
advertentie