Zakelijke overwinning Sliedrecht Sport in bekertoernooi

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

GRONINGEN - Eén dag na de ongeslagen status te zijn kwijtgeraakt in de competitie, wisten de volleybalsters van Sliedrecht Sport de teleurstelling enigszins weg te werken door in Groningen met 0-3 te winnen van topdivisionist Donitas. Een goed uitgangspunt voor de return op 30 januari wanneer de bekerhouder bij winst zich plaatst voor het Final Four toernooi, dat in het weekeinde van 16 en 17 februari wordt afgewerkt in Zwolle.

Sliedrecht Sport, bij afwezigheid van Appie Krijnsen gecoached door trainer Erik Zietse, moest aanvankelijk even wennen aan de omstandigheden in de Struikhal, onderdeel van het sportcentrum van de Rijksuniversiteit van Groningen. Ondanks het feit, dat de volledige hal beschikbaar was werd er gespeeld op eenderde gedeelte, hetgeen enige aanpassing vereiste.

Sliedrecht Sport startte in de basis met Sterre van Doorn als spelverdeelster, libero Kirsten Knip, Celia Diemkoudre, Rianne Lantinga, Lynn Thijssen, Pamela Domselaar en Bianca Gommans. De eerste set verliep rommelig en Donitas kon in de score vrij eenvoudig aanhaken bij de landskampioen. Zeer tot vreugde van de medestudenten op de tribune, die zorgden voor een aardig sfeertje.

Met een krappe 23-25 in de eerste set werd het krachtsverschil naarmate de wedstrijd vorderde wel groter en kon Sliedrecht Sport na 65 minuten wedstrijd zich weer opmaken voor de 233 kilometer lange terugreis: 15-25, 20-25.

Erik Zietse legde na afloop de nadruk op de positieve punten van de zondag in het Noorden van Nederland. ,,Het is goed, dat je meteen na de teleurstelling van de wedstrijd tegen VC Weert weer meteen aan de bak kan. We hebben een zakelijke overwinning behaald, zeker niet hoogstaand maar dat mag je in zo'n duel ook niet per definitie verwachten. We staan met één been in de halve finale en gaan ons deze week zeer terdege voorbereiden op de uitwedstrijd in Weert van komende zaterdag."

advertentie
advertentie