Eén jaar gratis milieubarometer voor bedrijven

16 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Net als vorig jaar kunnen ondernemers in Sliedrecht gebruik maken van de online besparingsmethode: de milieubarometer. De Milieubarometer maakt de milieukosten en milieuprestaties van het bedrijf of de instelling eenvoudig en snel zichtbaar. In één oogopslag een duidelijk overzicht van de energiekosten en waar het meest bespaard kan worden. De gemeente biedt het startabonnement één jaar gratis aan, abonnementen lopen per kalenderjaar.

Wethouder Ad de Waard: ,,De gemeente wil duurzaamheid bevorderen door initiatieven daartoe te stimuleren en faciliteren. Wij hopen op deze manier bedrijven en instellingen enthousiast te maken zuiniger met energie om te gaan en bij te dragen aan het verminderen van CO2-uitstoot.''

De Milieubarometer verwerkt gegevens over energie, water en afvalwater, afvalstromen, emissies, transport (van personen en goederen) en eventueel papierverbruik (voor kantoren) tot een overzicht met de volgende elementen: de totale milieuscore van het bedrijf in één staafdiagram, CO2 uitstootgrafiek en overzicht, een milieukostengrafiek, kengetallen, tips voor kostenbesparing en milieuwinst.

Aanmelden kan via een link op www.sliedrecht.nl (https://online.milieubarometer.nl/aanmelden/sliedrecht).

advertentie
advertentie