Informatieavond bij DTC De Mol

18 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De D(ordtse) T(oer) C(lub) De Mol houdt op donderdag 24 januari vanaf 20:00 uur in haar clubhuis op de Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) in Dordrecht een informatieavond over het toerfietsen op een racefiets en wat de DTC De Mol hierin kan betekenen. Op deze avond zal informatie worden verstrekt over de racefiets, het trainen, het rijden in een (grote) groep en dergelijke. De avond is vrijblijvend en is bedoeld voor nieuwe leden, zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden, die belangstelling hebben in het sportief fietsen op een racefiets en het overwegen dit in clubverband te gaan doen.

DTC De Mol beschikt over een eigen afgesloten wielerparcours en een fraai clubgebouw in het recreatiegebied de Merwelanden in Dordrecht. De toerclub telt op dit moment zo’n 270 leden. De Mol-ritten die wekelijks worden gereden hebben als vertrekpunt het eigen clubhuis. Deze tochten variëren van 45 tot 120 kilometer (afhankelijk van het seizoen ) en zijn uitsluitend bedoeld voor leden van DTC de Mol.

Tijdens de ritten wordt er gereden met voor- en achterrijders met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Bij pech, zoals een lekke band, is er assistentie van een volgauto en wordt na het verwisselen van het wiel de toerfietser door een aantal achterrijders weer teruggebracht naar het peloton.

Daarnaast worden er ook tochten georganiseerd, die ook voor niet-leden van DTC de Mol toegankelijk zijn. Zo is er de overbekende en inmiddels tot klassieker verheven rit van Zwijndrecht (NL) naar Zwijndrecht (BE) vice versa over een afstand van 220 kilometer, de Waardentocht (100 kilometer), de Voorjaarstocht (120 kilometer) en de Molentocht met keuzeafstanden van 40, 80 of 120 kilometer.

Bij al deze tochten is een volgauto aanwezig en is er vaak medische begeleiding. Voor het waarborgen van de veiligheid wordt het peloton begeleid door gecertificeerde verkeersregelaars, die op kruispunten het overige verkeer stopzetten. Buiten dat, wordt er op sommige tochten als begeleiding motoren ingezet.

Naast genoemde tochten wordt er ook deelgenomen aan tochten bij andere verenigingen in binnen- en buitenland.

Gedurende de winterperiode bestaat er de mogelijkheid om veldtoertochten te rijden en worden in het weekend trainingsritten verreden. Verder wordt er meestal in deze periode wel een avond in het clubgebouw georganiseerd.

Info: www.fietsclubdemol.nl.

advertentie
advertentie