Sliedrecht Sport haalt sportieve revanche in Weert

20 januari 2013 om 00:00 Nieuws

WEERT - Eén week nadat Sliedrecht Sport in De Stoep de ongeslagen status kwijt raakte in het rechtstreekse topduel met VC Weert haalde de regerend landskampioen haar gram door in het hol van de leeuw bij VC Weert met 1-3 te winnen: 21-25, 25-12, 25-27 en 20-25.

Sliedrecht Sport was zich terdege bewust van het feit dat een tweede opeenvolgende nederlaag tegen de Limburgse formatie mentaal verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben. Goed geconcentreerd spelend legde het team van coach Appie Krijnsen de wil op aan de tegenstander, die na het vertrek van coach Fred Hermans nu werd geleid door Bram Leijssenaar (ex DOK Dwingeloo). Na een gewonnen eerste set moest Sliedrecht Sport in de tweede set even een stap terug doen om vervolgens in de derde set alles-op-alles te zetten om een nieuwe mentale tik uit te delen aan de gastvrouwen van sporthal Aan De Bron. Dit lukte na een adembenemende strijd waarna het beste er bij VC Weert wel vanaf was en Sliedrecht Sport na de gewonnen derde set met genoegen kon vaststellen, dat de voorsprong op de aartsrivaal uit Noord Limburg was vergroot naar acht punten. Net als vorige week waren Nienke de Waard en Esther van Berkel (beiden 15 keer) het meest productief, Angelique Vergeer had met 18 punten het grootste aandeel bij de thuisclub. Mariska Koster serveerde sterk, hetgeen vijf rechtstreekse punten opleverde.

Volgende week zondag gaat de reis naar dezelfde regio in het zuiden van ons land, dan kruist Peelpush de degens met Sliedrecht Sport.

advertentie
advertentie