Dirk IV-loop vormt start van regionaal loopcircuit

8 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Met de 24ste editie van de Physio.Fit Dirk IV-loop in Hoornaar begint zaterdag 26 januari het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. Na de tien kilometer in Hoornaar wordt het klassement voor de eerste keer opgemaakt. Het circuit omvat daarna zeven wedstrijden in de regio. Nieuw is de Hercules Halve Marathon in Dordrecht.

Start en finish liggen 26 januari op het Dirk IV-plein waar de atleten zich kunnen inschrijven in Het Bruisend Hart. Het startschot voor de Atletiekunie-wedstrijd en prestatieloop klinkt om 14.00 uur. Titelverdediger Roy Hoornweg uit Papendrecht liep in 2012 een wedstrijdrecord: 30 minuten en 46 seconden. Winnaar bij de dames was vorig jaar Anne Zijderveld en het wedstrijdrecord werd in 2011 door Lindsay van Marrewijk gezet op 36.17. Nog een record in 2012: de 510 deelnemers. Tegelijk met de wedstrijd- en prestatieloop over tien kilometer begint de prestatieloop over vijf kilometer. Vanaf 12.00 uur zijn er jeugdlopen van een kilometer rond het Dirk IV-plein voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar. Inschrijven is vanaf 11.00 uur mogelijk in Het Bruisend Hart. De Physio.Fit Dirk IV-loop - met parcours langs de Giessen en de dorpskern van Hoornaar - is de openingswedstrijd van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. Voorinschrijven is mogelijk tot 23 januari via www.inschrijven.nl. Meer informatie is verkrijgbaar bij Anja van Geffen (tel. 0183-601713 of 06-13570066). Inschrijven, met korting, voor het hele circuit is mogelijk tot 30 maart. Dat kost 35 euro en kan via de website van atletiekvereniging Typhoon (zie www.avtyphoon.nl/loopcircuit). Daar is ook meer informatie te vinden over de andere lopen en kan tevens per wedstrijd worden ingeschreven.

Het Univé Grote Rivieren Loopcircuit is één van de grootste circuits in zijn soort in Nederland. Univé, Run2Day en Bouwbedrijf Sprong zijn hier als sponsoren aan verbonden. Physio.Fit voor fysiotherapie en fitness uit Hoornaar is sinds dit jaar hoofdsponsor van de Dirk IV-loop.

advertentie
advertentie