Podiumplek voor Bram van Drunen

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

GOES/SLIEDRECHT - De elfjarige Bram van Drunen heeft vrijdag 25 en zaterdag 26 januari het podium gehaald in Goes, waar de Internationale Supercross wedstrijden in de 65cc klasse grote wielen werden gereden. Hij veroverde de tweede plaats en was daar zeer tevreden mee.

In de voorbereiding had Bram twee keer getraind op de baan in Goes. Vrijdagmiddag viel rond 18.00 uur voor Bram het starthek. Hij nam in de tweede ronde de kop over en maakte er samen met de tweede man een heel spannende manche van. Bram finishte als eerste. De tweede manche pakte Bram direct kopstart maar hij maakte wat kleine foutjes en verloor de koppositie. Hij herstelde zich weer goed en kwam als tweede over de finish. Bij elkaar resulteerde deze manches in een tweede plek.

Zaterdag werden drie manches verreden. 's Avonds was een paar duizend man publiek aanwezig voor de laatste manche. Bram werd ook deze tweede dag keurig tweede en ging met prachtige bloemen en twee mooie bekers naar huis.

Zondag 27 januari stond hij al weer aan de start van een indoorwedstrijd in Lochem. Hier won hij, ondanks de vermoeidheid, drie manches met gemak en mocht dus plaats nemen op de hoogste trede van het podium.

De supercross wedstrijden zijn nu voorlopig voorbij en beginnen in het najaar weer. Bram zal in het voorjaar deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in de klasse 65cc grote wielen.