Vier kunstenaars verzorgen meditatieve avond in Grote Kerk

29 januari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - 'Cruciale wijsheid', dat is het thema van een meditatieve avond op zaterdag 9 maart in de Grote Kerk van Sliedrecht. Met een combinatie van beelden, liedteksten en muziek belichten vier kunstenaars het lijden van Jezus. ,,Een bijzondere belevenis, bedoeld om de aanwezigen met al hun zintuigen dieper te betrekken bij het lijdensverhaal", zegt Arie Maasland, van het organiserende 'Gospelwords'.

Het programma bestaat uit zes korte delen, die steeds aandacht vragen voor één aspect van het lijdensverhaal - bijvoorbeeld het 'laatste avondmaal', 'Jezus gevangen' en 'Jezus op weg naar het kruis'. Bij ieder onderdeel wordt een schilderij van Linette Trapman getoond met een meditatieve toelichting. Arie Maasland zingt een lied of declameert poëzie. Arjan Versluis verzorgt (naast begeleiding van liederen en samenzang) orgel- en piano-improvisaties. Bij de samenzang hebben liederen van Jan Pieter Kuyper een grote plek. Tijdens de avond wordt vrijwel uitsluitend artistiek materiaal gebruikt van de kunstenaars zelf.

Aanvang 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Gospelwords.nl is een website vol liederen en gedichten. Dagelijks wordt een berijmd Bijbelwoord getwitterd en gemaild en op Facebook geplaatst. Jan Pieter Kuyper is dichter en initiatiefnemer van Gospelwords. Samen met Arie Maasland voorziet hij de website van inhoud. Arie Maasland is neerlandicus. Hij publiceerde diverse boeken, onder andere de dichtbundel 'Hij heeft mij aan het licht gebracht'. Hij volgde diverse jaren zangles.

Linette Trapman is beeldend kunstenaar. Afgelopen najaar publiceerde zij het kunstmeditatieboek 'Het begrijpen is te wonderbaar'. Arjan Versluis is organist en pianist (uitvoerend musicus). Hij maakte diverse cd's, die lovend ontvangen werden, onder andere dankzij zijn uitstekende improvisatietechniek.

advertentie
advertentie