Afbeelding

Uitvoering Het Plaatje nadert

6 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ondanks een positief raadsbesluit in juni vorig jaar is de verwezenlijking van een cluster van watergebonden ondernemingen op Het Plaatje nog altijd niet rond. Zo bleek dinsdagavond tijdens een vergadering van de Drechtraad in Hendrik-Ido-Ambacht. ,,We worstelen hier in Sliedrecht al vijftien jaar mee. Temeer omdat deze clustering vijftig tot honderd arbeidsplaatsen oplevert en er veel subsidiegelden in zijn gestopt, wil ik een lans breken om dit project op de groslijst te plaatsen", aldus Jos van Gameren (PvdA), die zich als enige Sliedrechtse afgevaardigde uitsprak.

Door Erik de Bruin

Het heeft nog even geduurd, maar bijna alle seinen staan inmiddels op groen. Scheepswerf Boer zou het startsein kunnen geven voor de werkzaamheden, maar tast eerst de rechtszitting af die volgende week vrijdag plaatsvindt. Omwonenden die geluidsoverlast vrezen en bezwaar hebben aangetekend tegen de bestemmingsplanwijziging hopen bij de Raad van State wel gehoord te worden.

In het verleden werden door de gemeente met meer maritieme bedrijven onderhandelingen gevoerd (onder andere IHC). Daarvan is alleen Boer overgebleven. Zij stapt in dit project met twee aan Boer gelieerde bedrijven. De contracten zijn ondertekend. Het andere groene sein betreft de financiën. Met de realisatie is een totaalbedrag gemoeid van 6,4 miljoen euro. De helft daarvan komt van het Rijk. De provincie, de Drechtsteden en de gemeente leggen ook geld in. De gemeenteraad is akkoord gegaan met een bijdrage van 1,45 miljoen. Dat is allang afgetimmerd. Wat dinsdagavond werd besloten is dat het project op de zogeheten groslijst wordt geplaatst. Dat wil zeggen dat het definitief in handen komt van ROM-D. Deze uitvoeringsorganisatie van de Drechtsteden had twee jaar geleden het stokje al overgenomen van de gemeente om de vastgelopen onderhandelingen vlot te trekken.

advertentie
advertentie