Muziekworkshops in Elektra

6 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Elektra gaan op maandag 18 februari de muziekworkshops van start. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de zang, drum, (bas)gitaar en contrabas workshop. De muziekworkshops duren van 18.00 tot 22.30 uur. Voor de jongste deelnemers is er ook de mogelijkheid, bij voldoende aanmeldingen, dit al in de middag te laten plaatsvinden. De kosten zijn € 65,- per persoon, jongeren van 8 tot en met 16 jaar betalen € 50,-. Hiervoor krijgen de deelnemers tien lessen in kleine groepjes. Aan het eind van de workshop is er een eindpresentatie in de concertzaal van Elektra.

Deze workshops (mede mogelijk gemaakt dankzij steun van Stichting Sliedrecht + Cultuur) worden ook dit jaar weer gegeven door muziekdocent Randy Hoekwater. Deze ervaren docent, geboren in Indonesië, heeft zijn muziektalenten al van zeer jongs af aan ontwikkeld. Naast scholierenbandjes speelde hij in diverse opkomende popgroepen op verschillende instrumenten en ook was hij zanger bij VOF de kunst. Tegenwoordig wordt hij vaak uitgenodigd als gastmuzikant in bekende Nederlandse popgroepen en geeft hij bij diverse muziekscholen in het land muziekles.

Gitaar(bas)

Binnen deze workshop kunnen zowel contrabassisten, bassisten als gitaristen terecht. Naast de basis - diverse toonladders en (gebroken) akkoorden - worden uiteenlopende thema's behandeld, zoals jazz, blues, rock, funk, soul, pop, enzovoort. Om de leerlingen te laten voelen wat muziek maken inhoudt, worden zij gestimuleerd tot improviseren tijdens het musiceren. Deelnemers moeten hun eigen instrument meenemen, versterkers zijn aanwezig.

Zang

Zingen is niet alleen tonen laten horen, maar ook gevoel en sfeer kweken. Daarom besteedt Randy in deze workshop aandacht aan bijvoorbeeld intonatie en stemgeluid. Om goed en lang te kunnen zingen zonder last van je keel te krijgen, is de juiste ademtechniek zeer belangrijk (ademsteun). Omdat het ene lied anders moet worden gezongen dan het ander, zullen verschillende stijlen aan bod komen. Tevens wordt er naast lead-zang ook backing-vocals behandeld.

Drums

In deze workshop leert de drummer in spe alles over ritmiek, verschillende maatsoorten en er wordt gewerkt aan de motoriek en techniek van handen en voeten. Stap voor stap worden de cursisten steeds maatvaster, ritme gevoeliger en gaan ze strakker drummen, zonder te versnellen of vertragen.

Bandbegeleiding

Deze workshop is voor volledige bands. De muzikanten krijgen naast onderricht in het beter bespelen van hun instrument ook les in het beter afstemmen op elkaar. Het goed instellen van de apparatuur en het maken van eigen nummers.

Het lesgeld dient uiterlijk op 18 februari te worden voldaan. Voor info en opgeven: 0184-414273 of henk@elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie