Herman Koch in bibliotheek Sliedrecht

9 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De bekende schrijver en televisiemaker Herman Koch is op dinsdag 12 maart om 20.00 uur te gast in bibliotheek Sliedrecht. De avond wordt georganiseerd in het kader van de Boekenweek 2013 die plaats vindt van 16 tot en met 24 maart. Het thema van de Boekenweek is 'Gouden tijden, zwarte bladzijden'. In de Boekenweek draait alles om de zon- en schaduwzijde van ons bestaan.

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en romanschrijver. Hij beleefde zijn grote doorbraak naar een breder publiek met 'Het diner', dat werd bekroond met de NS Publieksprijs 2009. De roman is bewerkt voor toneel en wordt verfilmd. Op dinsdag 12 maart vertelt hij om 20.00 uur in bibliotheek Sliedrecht over zijn werk. Toegangsprijs is € 7,50 voor leden en € 10,00 voor niet-leden (sterleden gratis). Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de bibliotheek of via www.bibliotheekzhzo.nl.

Bibliotheek ZHZO organiseert diverse activiteiten met schrijvers rondom de Boekenweek. Herman Koch vertelt over zijn werk in bibliotheek Sliedrecht, reisjournalist en televisiemaker Jelle Brandt Corstius komt naar bibliotheek Barendrecht. In bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht is er een avond met het schrijversduo Jan en Sanne Terlouw. Schrijfster Conny Braam is te gast in bibliotheek Poortugaal. Bibliotheek Gorinchem organiseert in samenwerking met SLAG een avond met Maarten van Rossem. De regionale schrijver Leendert van Wezel komt naar bibliotheek Groot-Ammers. Een Reis door de tijd heet het programma dat bibliotheek Leerdam samen de Historische Vereniging Leerdam organiseert. Vertelster Marja van den Hurk komt in Bleskensgraaf. Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam organiseert een Boekenweekdictee en tenslotte is er nog een filmavond in bibliotheek Papendrecht.

Boekenweekgeschenk

Van 16 tot en met 24 maart krijgen leden van de bibliotheek de verhalenbundel 'Gouden tijden, zwarte bladzijden' cadeau. Een bundel vol verhalen en herinneringen van bekende landgenoten (zolang de voorraad strekt). Ook kunnen bibliotheekleden zich laten verrassen door een 'Blind Date tas' met onbekende inhoud, dé Boekenweektraditie van Bibliotheek ZHZO.

Tegoed

Tijdens deze week ontvangen leden die een nieuw volwassen lid aanmelden een tegoed van €10,- op hun pas. Nieuwe leden ontvangen dan €10,- korting op het jaarabonnement.

advertentie
advertentie