Wim Hokken op weg naar koppositie

10 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De 21e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is zeer rustig verlopen. Niet alleen werden slechts acht partijen gespeeld vanwege vier externe wedstrijden deze week, maar deze partijen hadden ook nog eens een rustig verloop. Alleen de strijd tussen Henri Hartog tegen Floris Verweij was al na dertien zetten voorbij. Henri startte voortvarend met de Bird-opening, maar greep op de zevende zet al mis en na een frontale aanval van Floris konden de stukken weer snel in het doosje. Wim Hokken nadert de koppositie met rasse schreden na een gedegen overwinning op Niels Mijnster. Hokken had al vanaf het middenspel grip op de partij en nadat Mijnster vergat een stuk te verdedigen was het snel uit.

Jerry van Rekom nestelt zich steviger op de vierde plaats na nuttige winst op achtervolger Kees Wessels. In een ingewikkelde stelling bood Van Rekom remise aan dat door Wessels werd afgeslagen. Dit had hij beter niet kunnen doen, want na een paar zetten wist de voorzitter zijn stelling dusdanig uit te bouwen dat Wessels er geen brood meer inzag en het punt aan Van Rekom moest laten. Zo werd het Cattenaccio-schaak van de zwartspeler alsnog beloond.

Ook zoon Robert van Rekom pakte het volle punt en wel tegen 'sparringpartner' Peter Vis. Alhoewel Peter zich als een 'vis in het water' voelt met de Bird-opening had hij geen verweer tegen de aanval van Robert en na lang tegenstribbelen moest Vis zijn koning omleggen.

Wout Boer haalde in zijn partij tegen Hans Klein de Leeuw uit zijn kooi. Met deze Sliedrechtse 'huisopening' wist Boer een dusdanig voordeel te behalen, dat er voor Klein uiteindelijk niets anders overbleef dan opgeven.

Donderdag spelen de senioren de 22e ronde van de interne competitie en speelt het vierde team de thuiswedstrijd tegen koploper Onesimus uit Rotterdam. Bij winst is het team van captain Peter Vis zo goed als zeker van handhaving in de derde klasse van de RSB. Aanstaande zaterdag speelt het eerste team de belangrijke thuiswedstrijd tegen de Groninger Combinatie. Het team van captain Jerry van Rekom moet winnen om niet definitief in degradatiegevaar te komen.

advertentie
advertentie