Muzieklessen voor kinderen weer van start

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Actief muziek maken samen met leeftijdsgenootjes kan binnenkort weer bij Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht. In maart starten daar weer drie cursussen voor kinderen van 1 tot en met 10 jaar.

Muziek op Schoot is een cursus speciaal voor de allerkleinsten waarin kinderen van 1 tot en met 4 jaar samen met een (groot)ouder kennismaken met muziek. Onderzoek heeft uitgewezen dat muziek in deze fase van de ontwikkeling het concentratievermogen, de motoriek en het groepsbesef stimuleert. Door middel van kinderliedjes, trommeltjes, bellenbandjes, klokkenspelletjes en veel beweging worden de zintuigen geprikkeld waardoor het kindje op jonge leeftijd al een basis krijgt voor de muzikale vorming.

Spelen met Muziek is speciaal voor kleuters. Kinderen van 5 en 6 doen niets liever dan spelen met vriendjes en vriendinnetjes. In de cursus Spelen met Muziek ligt de focus dan ook helemaal op plezier maken met muziek. Door wekelijks samen met andere kinderen liedjes te zingen, te bewegen op muziek en muzikale spelletjes te spelen zullen de kleuters zich prima vermaken en het is nog leerzaam ook. In het tweede cursusjaar zal een voorzichtige start gemaakt worden met noten lezen en de blokfluit.

Tijdens de cursus Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7 tot en met 10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluitspelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden per jaar. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift.

Voor alle drie de cursussen zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie en inschrijvingen: 0184-420201 of www.crescendosliedrecht.nl.

advertentie
advertentie