Kinderdijk zoekt vrijwilligers

13 februari 2013 om 00:00 Nieuws

KINDERDIJK - Het Werelderfgoed Kinderdijk zoekt vrijwilligers om de bezoekers te ontvangen. Half maart start het toeristenseizoen en eind oktober hebben driehonderdduizend mensen het authentieke Hollandse landschap in de Alblasserwaard bezocht. Om deze bezoekerstroom in goede banen te leiden start de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een campagne om vrijwilligers te werven voor verschillende functies.

Twee jaar geleden is gestart met 50 vrijwilligers in de functies kassamedewerker, gids, en gastvrouw, -heer. Daarna hebben nog ruim 20 mensen besloten ook vrijwilliger te willen worden. Het aantal functies kon daardoor worden uitgebreid. De afgelopen jaren zijn er meer functies bijgekomen. In de rustige maanden zijn er timmerende vrijwilligers te vinden, anderen verrichten bijvoorbeeld administratieve of organisatorische werkzaamheden.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via werkgroepvrijwilligers@gmail.com of bellen met Peter Paul Klapwijk van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk op 078-6912830.

advertentie
advertentie