Afbeelding

Damesploeg Sliedrecht Sport stelt diep teleur, heren stunten tegen koploper

17 februari 2013 om 00:00 Nieuws

ZWOLLE - Verbijstering maakte zich meester over de meegereisde, aanvankelijk zeer optimistische aanhang van Sliedrecht Sport tijdens en na afloop van de halve finale in het nationaal bekertoernooi. Underdog VV Alterno plaatse zich namelijk dik verdiend voor de finale: 0-3.

Geen moment maakte de landskampioen de indruk de favorietenrol waar te willen maken. De ploeg zakte onthutsend zwaar door de ondergrens van het eigen basisniveau, waardoor VV Alterno ogenschijnlijk moeiteloos drie sets lang de lakens uitdeelde in de schitterende entourage van het Landstede Sportcentrum: 18-25, 18-25, 21-25.

De oorzaak van het collectief falen was zo vlak na de wedstrijd nog niet 1-2-3 boven water te krijgen. Coach Appie Krijnsen zat tot dik een half uur na de wedstrijd onthutst en diep in gedachten voor zich uit te staren, terwijl de selectie troost zocht bij geliefden of familie.

Vanaf de start in de eerste set met een eerste foutieve opslag en de daaropvolgende blokkering van Alterno liep Sliedrecht Sport achter de feiten aan. Een grote eigen foutenlast, een gebrekkige pass, verkeerde keuzes in de spelverdeling. Kortom, met uitzondering van een aantal goede acties op het midden, ging er heel veel mis.

Bij een 9-8 stand in de eerste set zette Alterno's troefkaart Celeste Plak aan voor een Apeldoorns initiatief, dat Sliedrecht Sport niet kon pareren. In de tweede set had coach Krijnsen bij een 0-6 stand al beide time-outs gebruikt, tekenend voor de onmacht bij zijn team dat bij 7-7 nog even de indruk wekte de bakens te willen verzetten, maar vervolgens via legio uitgeslagen ballen op ruime achterstand werd gezet door Alterno. De Apeldoornse spelverdeelster Ingerlise Kooijman nam haar eigen sportieve revanche en wist met gevarieerde set-ups haar medespelers te bereiken. De tweede set werd daardoor een kopie van het voorafgaande en ook in de afsluitende derde set kreeg Sliedrecht Sport het lek niet meer boven water. Via 2-7, 8-16, 15-21 kon het feest bij Alterno losbreken: 21-25.

Sliedrecht Sport had de gok gewaagd om voor een eventuele finalewedstrijd voor de zaterdagnacht een hotelaccomodatie af te huren in Zwolle. Daar zal tot in de late uurtjes gezocht zijn naar de oorzaak van het collectief falen en de totale off-day in de Final Four van het bekertoernooi.

De mannenploeg maakte veel goed voor het blauwwitte legioen. In een zinderende vijfsetter wist het team in De Stoep koploper Taurus te kloppen. Dit na eerst op een 2-0 achterstand in sets te hebben gestaan (22-25, 16-25, 25-21, 25-23). In die laatste set was Sliedrecht Sport heer en meester: 15-6. De zoveelste vijfsetter dus voor de Sliedrechters, maar dit keer zaten zij eens aan de goede kant van de score. En dat dat tegen de koploper gebeurde werd goed gevierd in De Stoep.

advertentie
advertentie