Feestelijke opening KIDS Express

Nieuws

SLIEDRECHT - De interactieve tentoonstelling van KIDS Express komt van maandag 4 tot en met vrijdag 9 maart naar Sliedrecht. De KIDS Express is een mobiele tentoonstelling die door heel Nederland toert en in deze week dus Sliedrecht aandoet. Burgemeester Bram van Hemmen opent op maandagmorgen 4 maart om 10.00 uur de KIDS Express. Dit is het startsein zijn voor het bezoek van 17 schoolklassen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool.

Wat is de KIDS Express? Vijf Bijbelverhalen en vijftien opdrachten in vijf caravans laten kinderen ervaren dat ze een verschil kunnen maken in de wereld om hen heen. De KIDS Express is geen gewone tentoonstelling. Want de kinderen moeten zelf aan de slag aan de hand van vijf Bijbelverhalen. Ze krijgen een routekaart en moeten zelf op pad in de caravans. Opdrachten uitvoeren, hun mening geven en problemen oplossen. De opdrachten gaan ook over hun eigen leven. En over hoe ze met andere mensen omgaan. Meer informatie over het project is te vinden op www.kids-express.nl

Veel kinderen uit Sliedrecht zullen de KIDS Express in groepsverband bezoeken want alle schoolklassen van de groepen 6, 7 en 8 van het Protestants-Christelijk Onderwijs evenals School Bleyburgh doen mee.

KIDS Express is een samenwerking van JOP (Jeugdorganisatie Protestantse Kerk), Kerk in Actie en het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en is hier op verzoek van het clubwerk van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht. De KIDS Express staat geparkeerd rond de Gereformeerde Kerk Sliedrecht, Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat.

advertentie
advertentie