Brand in woning aan Baanhoek

6 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een woonhuis aan de Baanhoek in Sliedrecht heeft dinsdag 19 februari in brand gestaan. Brandweerlieden rukten even voor 12.00 uur vanuit de hele regio uit om de brand te bestrijden. Omdat het lange tijd onzeker was of er nog personen in de woning waren, werden ook diverse ambulances en een traumahelikopter op de melding afgestuurd. Na zo’n drie kwartier onzekerheid, bleken de bewoner en zijn honden in veiligheid te zijn en konden de medische hulpverleners vertrekken.

Door Peter Stam

De brandweer had nog wel enige tijd nodig om de brand onder controle te krijgen. Vanaf de zijkant en bovenkant werd met het water uit de aangrenzende rivier geblust. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt door de diverse aanbouwen rondom het huis. Om 14.45 uur werd door de politie gemeld dat de brand onder controle was.

De brand-, roet-, rook- en waterschade aan het huis is enorm. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. ,,Brandstichting is niet aannemelijk, maar we onderzoeken het wel. Ook andere oorzaken worden onderzocht. Bij het onderzoek maken we gebruik van de expertise van de brandweer", aldus politiepersvoorlichter Lillian Van Duijvenbode.

advertentie
advertentie