Samenwerking Drukkerij van Wijngaarden en Drukkerij Obreen

23 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Drukkerij Van Wijngaarden en Drukkerij Obreen gaan vanaf 1 maart 2013 samen verder. Op het bestaande adres van Drukkerij Obreen, een modern gebouw langs de A16 aan de rand van het industrieterrein van Hendrik Ido Ambacht. Hier wordt naast hoogwaardig offsetdrukwerk op de vierkleurenpers voortaan tevens digitaal kleurprinten en grootformaatprinten verzorgd. Ook de goed geoutilleerde dtp-afdeling en de mogelijkheden van rillen, stansen of prägen zijn hier ondergebracht. Alles gericht op klanten voor zowel commercieel als familiedrukwerk.

Beide drukkerijen waren al partners binnen de Amaragroep, een samenwerkingsverband van kleine en middelgrote grafische bedrijven met behoud van eigen identiteit en zelfstandigheid. ,,Door nu volledig te gaan samenwerken en de krachten te bundelen kan de toekomst met nog meer vertrouwen tegemoet worden gezien", zegt directeur Hans van Wijngaarden. ,,Zeker in een tijd als deze, waarin het aan alle kanten wat rustiger wordt, zal de samenwerking voor alle betrokkenen optimalisatie van de mogelijkheden en maximalisatie van de service betekenen. Door aanvulling van elkaars kwaliteiten wordt ook uitbreiding van de mogelijkheden bewerkstelligd."

Oprichter Aart van Wijngaarden gaf het stokje door aan zoon Joris en die weer aan zoon Harm. Hans van Wijngaarden is de vierde generatie in het familiebedrijf. Bij gebrek aan opvolging binnen de familie ligt deze nieuwe samenwerkingsvorm wel voor de hand.

Drukkerij van Wijngaarden was jarenlang een vertrouwd gezicht in de Kerkbuurt. Aanvankelijk vooral bekend als de drukker van de Merwebode, later de Merwestreek. Daarna ging alle aandacht uit naar het gehele drukwerkpakket van bedrijven in Sliedrecht en omgeving. Altijd met een scherp oog voor ontwikkelingen en veranderingen in de tijd. Wat uiteindelijk leidde tot een honderd procent samenwerking met Drukkerij Obreen . ,,Twee gezonde, goed lopende drukkerijen, die samen steeds drukker worden", aldus Hans van Wijngaarden, die samen met Obreen-directeur Edwin den Haring aan het roer zal staan.

advertentie
advertentie