Open avond vrijmetselarij

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Vrijmetselaarsloge De Schakel uit Dordrecht houdt maandag 11 maart een open avond voor geïnteresseerden. Iedereen uit de regio die antwoord wil hebben op de vraag 'Vrijmetselarij ... een geheim genootschap of open bron van inspiratie?' is welkom. Het ontstaan en bestaan van vrijmetselarij wordt toegelicht aan de hand van een presentatie en rondleiding door het logegebouw aan de Muys van Holygang 10 in Dordrecht. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Vrijmetselarij is een wereldwijd verbreide en regionaal gestructureerde broederschap van vrijdenkers. ,,Door de vrije interpretatie van symboliek wordt samengewerkt aan persoonlijke vorming waardoor een bijdrage aan een betere samenleving gestimuleerd wordt", zegt Paul Veldhuizen, secretaris van de loge. ,,Vrijmetselaars erkennen de hoge waarde van de menselijke persoonlijkheid, de gelijkwaardigheid van alle mensen, ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid en ieders verantwoordelijkheid voor zijn doen en laten."

Vrijmetselarij wordt beoefend in plaatselijke verenigingen, loges genaamd. ,,Vrijmetselaren betrachten verdraagzaamheid en streven naar harmonie; mede daardoor kunnen de loges ontmoetingsplaatsen zijn voor hen met uiteenlopende achtergronden, levensbeschouwingen en inzichten."

De open avond vangt aan om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en zal rond 22:00 uur eindigen. Toegang is gratis, vooraf aanmelden bij Paul Veldhuizen op telefoonnummer 06 45220310 of via e-mail op secretaris@logedeschakel.nl.

advertentie
advertentie