Longpunt Dordrecht opent op maandag 11 maart

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Longpatiënten en hun naasten zijn uitgenodigd om de feestelijke openingsbijeenkomst van Longpunt Dordrecht bij te wonen. Dit vindt plaats op maandag 11 maart van 14.00 tot 16.00 (ontvangst vanaf 13.30 uur) in de Grand Salon van Verpleeghuis de Crabbehoff aan de Groen van Prinstererweg 38 in Dordrecht.

Wethouder Wagemakers van de gemeente Dordrecht verzorgt de officiële opening. De longartsen Ö. Balak en N. Gerritsen van het Albert Schweitzer ziekenhuis vertellen over de kenmerken, overeenkomsten en verschillen van chronische longziekten zoals astma en COPD.

Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte, hun familie en zorgverleners uit Dordrecht en omgeving. Zij zijn welkom op de maandelijkse bijeenkomsten van Longpunt Dordrecht om informatie te krijgen én hun ervaringen te delen. Tijdens de bijeenkomsten spreken steeds verschillende zorgverleners: longartsen, longverpleegkundigen, een diëtist, een fysiotherapeut.

Longpunt is een initiatief van Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met zorgverleners én vrijwilligers die vanuit eigen ervaring (ervaringsdeskundigen) weten hoe het is om te leven met longproblemen.

De gratis bijeenkomsten van Longpunt Dordrecht vinden elke tweede maandag van de maand plaats in de Grand Salon van Verpleeghuis 'de Crabbehoff'. Info: www.dordrecht.longfonds.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie