'Voetbalkooi voorzag in enorme behoefte'

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Een prima plan, maar met een grote smet." De fracties in de Sliedrechtse gemeenteraad waren dinsdagavond tijdens de opiniërende raadsvergadering unaniem tevreden over wat op de locatie Karekietflat te gebeuren staat. Met het nieuwe bestemmingsplan zullen alle partijen akkoord gaan. Ze betreuren het wel één voor één dat er geen passende plaats is voor een voetbalkooi.

Vier jaar geleden kreeg de jeugd in de Vogelbuurt zijn zin. Bij de flat werd een voetbalkooi gerealiseerd waar jongeren uit de hele wijk een balletje trappen. ,,Het voorzag in een enorme behoefte", onderkent wethouder Johan Lavooi. Omwille van de bouwplannen is de voorziening echter verdwenen. Aan de andere zijde was een nieuwe kooi ingetekend, maar daar hebben omwonenden met succes bezwaar tegen aangetekend. De voorziening was te dicht bij hun huizen. ,,We zijn meegegaan met de zienswijzen van bewoners", sprak de wethouder. Of elders in de Vogelbuurt een voetbalkooi kan herrijzen is nog de vraag. Lavooi: ,,We hebben rondgekeken en daarbij geconcludeerd dat je het probleem alleen maar verplaatst. Naar onze mening is er nog maar één geschikte plek over en dat is het Burgemeester Feitsmapark. Maar daar zitten ook haken en ogen aan want je tast een stukje groenvoorziening aan."

Peter de Borst van PRO Sliedrecht wil dat de gemeente tot het uiterste gaat. Hij was fel in zijn bewoordingen: ,,De gemeente geeft een slecht signaal af. De jeugd is vier jaar lekker gemaakt en is nu weer terug bij af. Niemand wil dat de wijkagent en het buurttoezicht het drukker gaan krijgen met jongeren die rondhangen en voetballen op een grasveldje. Er moet weer een voetbalkooi komen in de wijk. Een gewone speelvoorziening voor oudere jeugd is een surrogaatoplossing."

advertentie
advertentie