Kenningsmakingsborrel BNI Sliedrecht

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op dinsdag 5 maart gaat BNI Sliedrecht van start. BNI (Business Network International) is een netwerkclub waarbij minimaal twintig plaatselijke ondernemers elke week met elkaar ontbijten, meestal van 7.00 tot 8.30 uur. De deelnemers bevelen elkaar aan bij andere personen en/of introduceren elkaar in hun netwerken onder het motto ‘geven loont’. BNI is in heel Nederland actief, maar nu voor het eerst in Sliedrecht.

Eén van initiatiefnemers, Ariane Romijn, licht het principe nog wat nader toe: ,,Elke ondernemer krijgt tijdens het wekelijkse ontbijt één minuut de tijd om zijn bedrijf te presenteren en aan te geven bij wie hij geïntroduceerd wenst te worden of waar hij naar op zoek is. Binnen de club is er doorgaans altijd wel iemand die die bewuste persoon kent en dan kan de introductie geregeld worden.” Ariane geeft een voorbeeld: ,,Ik ben zelf advocaat. Het is niet direct de bedoeling bij elkaar omzet te genereren, maar stel dat een cliënt van me aangeeft een drukker te zoeken en er zit een drukker in mijn BNI-netwerk, dan breng ik ze met elkaar in contact. Andersom zal hij mij inschakelen als een relatie van hem een advocaat nodig heeft. Dit alles onder het motto: ‘geven loont’. Dat wat je geeft en ontvangt, wordt bijgehouden met scores. Het lijkt misschien erg strak, maar ik heb gemerkt dat het heel effectief is. Ik ken iemand die er het afgelopen jaar twee ton omzet mee heeft gegenereerd door gewoon een keer in de week te ontbijten! En Sliedrecht moet wat bruisender worden, ook op het gebied van netwerken en acquisitie.”

Vertrouwen

BNI werkt verder volgens een branchebescherming waardoor per club slechts één vertegenwoordiger per branche lid kan zijn. Elk BNI-lid draagt de visitekaartjes van de andere leden bij zich. Als zij iemand tegenkomen die op zoek is naar een product of dienst van een collega-lid dan overhandigen zij het betreffende visitekaartje en leggen zo mogelijk ook meteen het contact. De marketingstrategie is erop gericht dat leden met elkaar vertrouwen opbouwen, ideeën en contacten uitwisselen en daardoor elkaar kunnen introduceren in hun netwerken. Zo helpen zij elkaar om hun onderneming en omzet te laten groeien.

Dinsdag 5 maart vindt een eerste kennismakingsborrel plaats bij DRV Accountants & Adviseurs aan Trapezium 150. De inloop is vanaf 17.30 uur, aanvang 18.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de initiatiefnemers Ariane Romijn (via romijn@jongeneel.net of 0184-418433) en Martin Witt (via m.witt@drv.nl of 0184-414766).

advertentie
advertentie