Drechtstedenloop verder als 'Drechtstadloop'

27 februari 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - In 2012 kon de Drechtstedenloop niet doorgaan. Dit jaar is de prestatieloop nieuw leven ingeblazen, maar zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Allereerst is de datum weer terug naar de vierde zondag in oktober. Daarnaast onderging het parcours een metamorfose. De bruggen en de Drechtsteden worden verlaten. De loop blijft geheel in Dordrecht. De gemeente Dordrecht is enthousiast over de vernieuwingen en geeft de organisatie alle steun.

Met de start en finish op het Statenplein trekken de atleten voor de halve marathon om de buitenwijken Sterrenburg, Dubbeldam en Stadspolders om via het Wantij weer naar het centrum te trekken. ,,Hiermee is het parcours sneller geworden", zegt de organisatie. ,,Het grote voordeel voor ons is dat er veel minder verkeersregelaars nodig zijn."

Voor de recreatieve lopers gaat de vijf en tien kilometer weer richting Wantijpark. Nieuw is de 300 meter voor de allerkleinsten. Zij mogen onder begeleiding een heen en weer op de Sarisgang lopen. Ook de 3 kilometer is nieuw in het programma. Deze afstand is bedoeld om de lopers die in het najaar een beginnertraining hebben afgesloten de gelegenheid te geven om zich te testen. Voor de meer ervaren lopers staat de vijf en tien kilometer op het programma.

Het sociale karakter wordt ingevuld met een bedrijvenloop. De opbrengst gaat naar Stichting Theater in Kinderziekenhuizen.

Alle informatie is te vinden op www.drechtstedenloop.nl.

advertentie
advertentie