Vrouwen v.v. Sliedrecht ondermaats in Asperen

3 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste Vrouwenteam is de promotiepoule voor de derde klasse matig gestart. In en tegen Asperen werd een terechte 4-2 nederlaag geleden; een stand die al met de rust was bereikt.

Slechts bij vlagen was het voetbalniveau te zien dat in de ploeg zeker wel aanwezig is, maar in Asperen kwam het er veel te weinig uit. De start was veelbelovend en flitsend, want vanaf de aftrap werd Sera de Bruin de diepte ingestuurd en met enkele simpele voetbewegingen snelde ze langs tegenstanders het 16-metergebied in, om daar keurig af te geven op Sharon Goedhart. Haar halve schot kon ternauwernood worden gekeerd door de Asperense doelvrouw. De daarop volgende fase was echter helemaal voor Asperen, dat makkelijk combineerde, balvast was en meer beweging zonder bal liet zien. Een overwicht en kansen waren het gevolg en de 1-0 in de 13e minuut een logisch feit.

Sliedrecht was niet bij machte om tot goed aanvalsspel te komen, maar Sera wist toch in de 20e minuut van haar behendigheid te profiteren en daarmee een tegentreffer te scoren: 1-1. Een stand die van korte duur was, want twee minuten later werd Sliedrecht opnieuw op achterstand gezet: 2-1. Uit een van de spaarzame combinaties kwam Sliedrecht opnieuw langszij. Sera maakte een snelle een-twee met Walla foutloos af: 2-2. Op het middenveld was de ploeg niet bij machte om de aanvalsopbouw van Asperen te onderbreken en verdedigend hadden de Sliedrechtse voetbalsters hun handen vol aan de snelle en technisch vaardige aanvalsters van de thuisploeg. De 3-2 en de 4-2 waren dan ook een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Na rust was Sliedrecht met wat omzettingen beter ingesteld op de Asperense dadendrang. Er kwamen ook wat mogelijkheden om de spanning in de wedstrijd terug te brengen, maar slordigheid en onrust in het spel verhinderden dat er echte kansen konden worden afgedwongen. Asperen wist ook nog enkele schietkansen te creëren, maar kwam ook niet meer tot scoren.