Na winst in Sneek is titel in zicht voor Sliedrecht Sport

Nieuws

SNEEK - Voor de neutrale volleybalkenner in Nederland is er geen enkele twijfel meer: Sliedrecht Sport wordt (opnieuw) kampioen van Nederland. Het sterke optreden van het damesteam in het dubbele programma van afgelopen weekeinde heeft dit ontegenzeggelijk bevestigd, want de winst bij zowel SV Dynamo Apeldoorn (zaterdag) als bij VC Sneek (zondag) brengt het beoogde doel met zevenmijls passen dichterbij. Voeg daarbij de bijna wekelijkse misstappen van de concurrenten en het is duidelijk dat menig supporter al aan het rekenen geslagen is waar en wanneer het kampioensfeest gehouden gaat worden. Sliedrecht Sport heeft nog maximaal 11 punten nodig om de champagnekurken te laten knallen, aannemende dat de enig over gebleven concurrent VC Weert alles gaat winnen. Maar aangezien het Limburgs collectief ook nog wedstrijden wacht tegen Peelpush en het momenteel ongenaakbare Eurosped zijn meerdere scenario's denkbaar.

Binnen de selectie en de technische staf wordt echter nog niet zover vooruit gedacht. ,,Wij richten onze focus steeds op de volgende tegenstander en dat is in dit geval voor het komend weekeinde Peelpush", zegt coach Appie Krijnsen, die in Friesland het vertrouwen schonk aan een basisopstelling met Lynn Thijssen, Pamela Domselaar, Mariska Koster, Esther van Berkel, Nienke de Waard, Inge Molendijk en libero Kirsten Knip. Dit zevental bleef gedurende de gehele wedstrijd in takt, afgezien van een aantal servicebeurten voor Bianca Gommans. De setcijfers 22-25, 21-25 en 15-25 verbloemen nog enigszins dat de landskampioen in Sneek nauwelijks in de problemen kwam, ondanks een aantal goede acties van Fenna Zeinstra en Klaske Sikkes bij de gastvrouwen.

Het sterke middenduo Mariska Koster en Lynn Thijssen scoorde een hoog percentage en hield daarmee de druk voor Nienke de Waard en Ester van Berkel enigszins uit de wind. Pamela Domselaar bewees nog altijd van grote waarde te zijn voor het team, Inge Molendijk zit na een lichte dip weer lekker in haar vel en voeg daarbij de sterke passing van libero Kirsten Knip en het is zonneklaar, dat het in talrijke mate opgekomen, overwegend Friese publiek in de Sneker Sporthal de handen vaak op elkaar kreeg voor de gasten uit de Alblasserwaard.

Zo werd de Sneker Sporthal, eerder al in april 2012 het podium voor het eerste landskampioenschap van Sliedrecht Sport, opnieuw een plaats, waar het goed toeven was voor de blauw-met-witte-kleuren. De weddenschappen op de datum en locatie van een nieuw feest kunnen gaan beginnen …

advertentie
advertentie