Spinningmarathon voor de Roparun opnieuw groot succes

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM/SLIEDRECHT - Het team StoutABCrunners heeft op zaterdag 9 maart de jaarlijkse spinningmarathon gehouden voor de Roparun. Bij sportschool Bodyfit Healthclub in Hardinxveld-Giessendam stonden ruim dertig fietsen opgesteld die tussen 15.00 en 23.00 uur gehuurd konden worden door bedrijventeams, collega's, familieleden en vrienden van de StoutABCrunners. Samen hebben zij een bedrag van ruim € 4.500,= bij elkaar getrapt. Hiermee staat de teller nu op € 40.000,= voor het team.

Tijdens het Pinksterweekend gaan de StoutABCrunners voor de zevende keer deel nemen aan deze langste estafetteloop voor het goede doel. Na zes jaar Parijs zullen ze dit keer voor het eerst vertrekken vanaf de nieuwe startplaats Hamburg, die sinds vorig jaar voor het eerst is ingevoerd. De acht lopers, begeleid door fietsers en andere ondersteuning, zullen dan de 560 kilometer teruglopen naar Rotterdam met de finish op Pinkstermaandagmiddag op de Coolsingel.

Elk jaar probeert het team zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen ter ondersteuning van het doel van Stichting Roparun: het leven van kankerpatiënten dragelijker te maken. Door te collecteren, loten te verkopen, het zoeken naar sponsors en het houden van diverse acties, lukt het ze om elk jaar gemiddeld zo'n € 50.000,= te kunnen doneren.

Binnenkort zullen er een nog enkele scholierenlopen plaatsvinden. En op Koninginnedag is het team te zien op het feestterrein op de Sluisweg in het "Glazen Huis'', waar in 36 uur de run wordt nagebootst.

advertentie
advertentie