Start bouw multifunctionele accommodatie Wijngaarden

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Vrijdag 15 maart om 16.00 uur is de feestelijke start van de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie in Wijngaarden. Ook zal de naam van het nieuwe gebouw bekend gemaakt worden. Hiermee wordt de eerste stap gezet in de realisering van dit ambitieuze plan. De accommodatie bevindt zich aan de Dorpstraat 31. Het wordt de huisvesting van de biljartvereniging De Lukkie Klos, ijsclub Nooit Gedacht, schietvereniging De Vrijheid en het verenigingsgebouw De Haveling.

De bewoners van de nieuwe accommodatie hebben nu nog een eigen onderkomen. In het nieuwe gebouw krijgen zij allen een eigen plek. Daarnaast is er ook ruimte om andere activiteiten te organiseren. Achter het multifunctionele gebouw wordt een sportveld gerealiseerd. Dit veld kan in de winter door de ijsclub omgetoverd worden tot een ijsbaan.

Vanaf de beginfase van het plan zijn alle gebruikers intensief betrokken. Het definitief ontwerp is uitgewerkt door Van Es Architecten, in samenwerking met de gemeente, een vertegenwoordiging van de toekomstige gebruikers en de Klankbordgroep Wijngaarden. Het adviesbureau Laride heeft het hele proces begeleid. Als het nieuwe gebouw over een jaar opgeleverd wordt, worden de gebouwen van de schietvereniging, de ijsclub en de Haveling gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.

advertentie
advertentie