Schakers strijden om Kampioenschap van de Alblasserwaard

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dit jaar vindt voor de 33e keer het populaire schaaktoernooi om het kampioenschap van De Alblasserwaard plaats. Schaakvereniging Sliedrecht neemt voor de 26e keer de organisatie voor haar rekening. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 23 maart. Wie worden de opvolgers van Jan-Pieter Vos bij de senioren en Kevin Nguyen bij de jeugd.

De senioren starten om 9.45 uur in een nieuwe speelruimte: de grote zaal van Muziekcentrum Wilhelmus aan de P.A. de Genestetstraat 31 in Sliedrecht (naast Sporthal De Stoep). De zaal is op de begane grond en er is volop parkeerruimte beschikbaar. De senioren werken in groepen van acht spelers een halve competitie af, waarbij de bedenktijd 20 minuten per persoon per partij zal bedragen. De senioren zullen naar sterkte worden ingedeeld, waarbij voor huisschakers een aparte groep wordt gevormd.

De jeugd start om 13.00 uur en speelt minimaal zeven ronden, waarbij de bedenktijd afhankelijk is van het aantal deelnemers. De jeugd zal op sterkte worden ingedeeld in minstens twee groepen. De speelruimte is in Paramedisch Trainingscentrum Sliedrecht (PTS), Krommestoep 1-B in Sliedrecht (tegenover speelzaal seniorentoernooi).

Het inschrijfgeld bedraagt voor spelers van het seniorentoernooi € 5,00 inclusief broodjes en soep tijdens de middagpauze. Deelnemers aan het jeugdtoernooi betalen € 3,00 en zullen tijdens het toernooi worden voorzien van drinken en een versnapering. Voor alle jeugdspelers is er prijs, dankzij de sponsors.

Deelnemers kunnen zich per e-mail aanmelden op alblasserwaard@schakendsliedrecht.nl of telefonisch bij Mark van Hulst (06-42943348) of Leo Koppelaar (0184-413465) tot uiterlijk 21 maart, daarbij de speelsterkte vermeldend.

advertentie
advertentie