De Havik zoekt vrijwilligers

12 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,We verouderen'', luidt Edu van der Hert, penningmeester bij Activiteitencentrum De Havik de noodklok. ,,Er vallen medewerkers af, maar er komt weinig nieuwe hulp bij, terwijl het werk hetzelfde blijft. Het grootste gedeelte is een groep trouwe leden van vroeger die zijn meegegroeid met De Havik. We zoeken mensen die op vaste momenten willen helpen, maar mensen die incidenteel helpen, zijn net zo waardevol.''

Door Fabiënne Leenart

Activiteitencentrum De Havik vindt zijn oorsprong in 1979, startend nabij de Havikflat en inmiddels al jaren gevestigd in een eigen pand aan de Thorbeckelaan 110. Het werk voor alle activiteiten zoals sjoelen, de bingoavond, country-linedansen en de kaartavond, wordt geheel uitgevoerd door vrijwilligers. Het gebouw heeft twee verdiepingen die intensief gebruikt worden. Beneden vinden de eigen activiteiten plaats. ,,De bovenverdieping wordt verhuurd aan verenigingen die ruimte nodig hebben voor bijvoorbeeld vergaderingen'', zegt voorzitter Riens van der Aa. ,,Er is onlangs een traplift geplaatst dankzij de sponsoring van het Oranje Fonds en Stichting de Kaai'', vult Van der Hert aan.

Van hun eigen activiteiten gaat op maandagmiddag de sjoelclub van start vanaf 14.00 uur. 's Avonds om 20.00 uur gaan de voetjes van de vloer met een enthousiaste groep country-linedansers, verzorgd door Corrie van Garderen en Arie Kuiper. Op dinsdag, aanvang 19.30 uur, is het een gezellige drukte door de bingo. Liefhebbers van klaverjassen en jokeren, kunnen hun hart ophalen op de woensdagavond vanaf 20.00 uur tijdens de kaartavond. Op zaterdag vinden er ook open bijeenkomsten plaats van de diverse clubs. ,,En als er mensen zijn met nieuwe ideeën, dan horen we dat graag'', aldus Van der Aa.

De Havik is op zoek naar mensen achter de bar, het liefst in het bezit van een certificaat, voor de maandag-, dinsdag-, en/of woensdagavonden van 19.00 tot 23.00 uur. Ook is incidenteel inzetbare hulp voor de vrijdagavond of zaterdagmiddag nodig. Verder zoeken ze sterke mannen die drie à vier keer per week voor 1,5 uur helpen de zaalopstelling te veranderen. Daarnaast zijn mensen voor regelmatige en incidentele schoonmaakwerkzaamheden welkom en mensen die op termijn interesse hebben in een bestuursfunctie.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Edu van der Hert via edu.hert@versatel.nl of 0184-415605. Zie ook: www.haviksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie