Gemeente start bestemmingsplanprocedure Winklerplein

13 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vanaf vrijdag 15 maart ligt het voorontwerpbestemmingsplan voor de herontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein ter inzage. Wethouder Hans Tanis zegt ontzettend blij te zijn dat er doorontwikkeld kan worden: ,,De bouwplannen zijn inmiddels verder uitgewerkt. De gemeente is gestart met de bestemmingsplanprocedure en Windroos, de ontwikkelaar, is nu aan zet om de volgende (bouw)stap te ondernemen. De marktomstandigheden maken het weliswaar lastig, daarom wordt het plan in fases gerealiseerd. Windroos is inmiddels gestart met de verkoop van het eerste appartementenblok aan de zuiderbreedte. Om de appartementen zo aantrekkelijk mogelijk te maken kunnen potentiële kopers hun specifieke wensen kenbaar maken voordat gebouwd gaat worden."

In november 2012 is een start gemaakt met de voorbereidingen van de aanleg van de HOVD-bushalte (Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden). De aanleg vindt dit voorjaar plaats. De verwachting is dat de nieuwe bushalte rond de zomer in gebruik kan worden genomen. Voor het hele plan is het masterplan richtinggevend. Om de bouw van de plannen mogelijk te maken moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. In dit nieuwe bestemmingsplan worden de voorgestelde bebouwingsmogelijkheden formeel vastgelegd. ,,Een bestemmingsplan legt niet de exacte vorm vast, maar geeft aan welke hoogte- en oppervlaktematen maximaal zijn toegestaan. Juist die flexibiliteit geeft de projectontwikkelaar ruimte in te kunnen spelen op veranderende marktomstandigheden'', aldus de wethouder. Meer informatie over het voorontwerpbestemmingsplan is te lezen op de gemeentepagina van Het Kompas en op de gemeentelijke website. Naar verwachting wordt het bestemmingsplan in het najaar van 2013 ter vaststelling aan de raad aangeboden.

Vorige week publiceerde Het Kompas een artikel met als kop 'Voortgang maken met Winklerplein'. Gebaseerd op het commentaar van Paul van Bakel, de voorzitter van de winkeliersvereniging, en supermarkteigenaar Machiel Pranger dat de projectontwikkelaar volgens hen te weinig actie onderneemt en daarmee de herontwikkeling, die gepaard gaat met de bouw van circa tweehonderd appartementen, op 'hold' zet. Hans Tanis, als portefeuillehouder jarenlang belast met de voltooiing van het Masterplan, liet in een reactie weten dat de ontwikkelaar zijn verantwoordelijkheid moet nemen. De projectleider van Windroos Bouwgroep B.V. antwoordde daarop dat het stapsgewijs wordt uitgerold: ,,Gezien de marktomstandigheden moet je met plukjes beginnen." Het eerste plukje is de zuiderbreedte langs de Rembrandtlaan. Als de bestemmingsplanprocedure positief verloopt verwacht Windroos voor het einde van het jaar te kunnen beginnen met de bouw van deze twaalf appartementen.

advertentie
advertentie