Inschrijving wandel- en fietsmeerdaagse

14 maart 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De Wandel- en Fietsmeerdaagse gaat dit jaar weer door. De voorinschrijving is geopend. In de week van Hemelvaartsdag kan er weer volop worden gewandeld en gefietst in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Het bestuur is heel blij dat zij er in is geslaagd om de traditie van de ontvangst van de duizenden deelnemers en de start vanuit de grote tent in Hoornaar te kunnen voortzetten.

Met nieuwe plannen en veel elan is het bestuur van de Stichting Stap en Trap volop bezig met de voorbereidingen van de 17e editie van de fiets4daagse en wandel3daagse. Fietsers hebben de keuze uit afstanden van 30, 40 of 60 km per dag en wandelaars kunnen kiezen uit 15, 25, 30 of 40 km per dag. Er kan ook voor één dag worden deelgenomen.

De hele Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn voor de wandelaars en fietsers het prachtige decor van ons thema Polderleven. Op alle dagen zal er extra aandacht zijn voor aspecten die passen bij dit thema. Hierbij kan worden gedacht aan een bezoek aan een molen, een kaasboerderij, lammetjes kijken enzovoorts.

Op Hemelvaartsdag is er een speciale familiefietstocht, geschikt voor gezinnen en opa's en oma's met kleinkinderen. De ervaring leert dat zowel recreatieve als meer sportieve wandelaars en fietsers deze dagen enthousiaste deelnemers zijn. Voor veel fietsers zijn deze fietstochten de start van het nieuwe fietsseizoen. De fietstochten zijn ook geschikt voor e-bikes. Op de routes staan de oplaadpunten vermeld.

Voor diverse wandelaars zijn de wandeltochten een mooie voorbereiding voor de Nijmeegse 4daagse. Een nieuw plan is de organisatie van een Streekwarenmarkt in de tent op zaterdag 11 mei. Belangstellenden voor een kraam worden bij deze van harte uitgenodigd zich te melden bij info@stapentrap.nl.

Voor meer informatie en (voordelig) voorinschrijven zie www.stapentrap.nl

advertentie
advertentie