Afbeelding

Workshop fondsenwerving

22 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Vrijwilligerspunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht biedt een gratis workshop Fondsenwerving aan, in samenwerking met Scheffer&Groenewoud, bureau voor fondsenwerving. De workshop bestaat uit twee avonden, maandag 15 april en maandag 27 mei, en wordt gegeven in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Start: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

,,Vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen merken steeds vaker dat ze minder financiële middelen hebben dan voorheen. Fondsenwerving kan dan een oplossing zijn, maar veel organisaties hebben daar nog onvoldoende ervaring mee opgebouwd. Deze workshop kan dan goed op weg helpen", licht Charlotte Brouwer van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht toe.

Op de eerste avond maken de deelnemers kennis met de verschillende manieren van fondsenwerving. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden kunnen ze bepalen welke vormen voor hun organisatie van toepassing kunnen zijn. Aansluitend maken ze kennis met verschillende landelijke en regionale fondsen. Ze krijgen informatie over hun werkwijze en de criteria die ze hanteren. Aan het eind van de eerste avond moeten de deelnemers met de ontvangen informatie een aanvraag schrijven en indienen bij een fonds. Een proefaanvraag indienen bij Scheffer&Groenewoud mag ook. Dit bureau geeft vervolgens persoonlijk advies over de aanvraag.

Op de tweede avond wordt het resultaat van de aanvragen besproken. Daarnaast krijgen de deelnemers dan de gelegenheid om te netwerken met andere vrijwilligersorganisaties, vertegenwoordigers van SWS, serviceclubs en de gemeente.

advertentie
advertentie