Inktzwarte dag voor Sliedrecht

Nieuws

NIEUWENDIJK - Op Sliedrecht valt - met nog acht wedstrijden te gaan - nog altijd geen maat te trekken. De ene week pakt het uit met een monsterzege, de andere week zakt het zwaar door de eigen ondergrens. Eén ding is zeker: het woord titelkandidaat neemt voorlopig niemand op De Lockhorst meer met overtuiging in de mond.

Met een onthutsende 6-1 uitnederlaag ging Sliedrecht fors met de billen bloot bij degradatiekandidaat Altena, dat zelf verbaasd stond van de mogelijkheden die het aangeboden kreeg. Na een 1-0 voorsprong bij rust liep het na de hervatting tot groot enthousiasme van de eigen, kleumende aanhang uit naar een half dozijn goals. Uniek voor het team dat tot dusver met 19 goals het minst productief was in de eerste klasse C.

Meteen vanaf de aftrap werd duidelijk dat Sliedrecht de zege niet cadeau zou krijgen op het kunstgras van Altena, waar een stormachtige oostenwind bijna siberische omstandigheden schiep voor de 22 spelers. Omer Cocen, zijn inzetbaarheid was noodzakelijk door het ontbreken van Joey Rijsdijk (geschorst) en Leon Ramos (geblesseerd) moest al na 3 minuten een inzet van de doellijn halen. Amper 10 minuten later werd hij van held tot schlemiel, toen hij een voorzet van de linkerflank in eigen doel werkte (1-0). Sliedrecht had toen al afscheid genomen van topscorer Nilton Tavares Ramos die met twee gele kaarten binnen twee minuten (aanmerkingen op de leiding en een slaande beweging naar een tegenstander) de warmte van de kleedkamer weer mocht opzoeken. Aanvankelijk deerde deze tegenvaller het team niet, Sliedrecht schiep een overwicht maar kon geen uitgespeelde kansen creëren.

Na rust profiteerde Altena tot tweemaal binnen een kwartier van de wanorde in de Sliedrechtse defensie, waar zeeën van ruimte werden geschonken aan de counterende voorwaartsen van Altena. De tegentreffer van Fitim Meha na 73 minuten (3-1) leek nog een sprankje hoop los te maken bij de gasten. Echter vergat het bij het offensief achterin de gelederen gesloten te houden. Uiterst effectief counterde Altena naar de 6-1 overwinning, Sliedrecht in opperste wanhoop achterlatend.

Trainer-coach John de Wolf zal de handen vol hebben om deze mentale dreun voor de selectie te verwerken en om te zetten in positieve energie voor de komende Paasdubbel met thuiswedstrijden tegen koploper Pelikaan (zaterdag) en Almkerk (maandag), dat verraste met een 2-3 zege bij LRC.

SLIEDRECHT : Jeffrey ter Veer ; Dani Monteiro (59' Timon Rosenbrand), Desley de Wolf, Levy Liesdek, Omer Cocen ; Jordy de Jong (46' Sven Akkerman), Berry de Groot (84' Ronald Snap), Stefan van Dam ; Fitim Meha, Nilton Tavares Ramos en Luciano van Harlingen.

advertentie
advertentie