Tweede schaakteam wint streekderby van De Willige Dame 1

24 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de voorlaatste ronde van de externe competitie heeft het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht een zwaar bevochten maar terechte overwinning geboekt op De Willige Dame 1. In de streekderby sloegen de spelers van teamleider Kees van der Does vooral in het laatste half uur toe. Door de zege staat het tweede team nu op 6 punten en zal in de laatste ronde minstens een punt gehaald moeten worden om handhaving in de promotieklasse te realiseren. Dat zal opnieuw in een streekderby moeten gebeuren, want op 16 april is Dordrecht 2 de tegenstander.

Het eerste wapenfeit kwam van Jerry van Rekom, die zijn aanval tegen Marcel Pluymert zag stranden en met remise genoegen moest nemen. Vervolgens verloor Wout Boer van de sterkste Dordtenaar Remco van Vaalen. Deze achterstand leek teniet te worden gedaan door kopman Jan Sulman, die via een combinatie een stuk voorkwam, maar pardoes remise aanbood. Tegenstander Jacques Hennekes greep dit buitenkansje met beide handen aan. Zo werd het 1-2 in plaats van 1,5-1,5.

Vervolgens liet Pieter Pons zijn goede vorm zien door op overtuigende wijze Arno Slagboom te verslaan. Sliedrecht 2 kwam voor het eerst op voorsprong doordat Niels Mijnster zijn sterke opponent Joop de Jong in de laatste minuten tructe vanuit een al betere stelling. Daarna speelde Wim Hokken remise tegen Hans Berrevoets die de gehele partij een pion voor had gestaan, maar ook de gehele partij moest keepen en met remise tevreden moest zijn. Floris Verweij liet vervolgens zien dat hij in de laatste minuten hele koel kan blijven en snel kan rekenen. Tegenstander Johan Went werd er dan ook in de laatste minuten overtuigend vanaf getikt. De winst was binnen.

Tenslotte moest Willem Kuiper zijn koning omleggen tegen Hans Nunninkhoven na een partij waarin hij eerst verloren stond en in een alles of niets poging nog hele goede kansen kreeg op een beter resultaat dan de 0 die hij nu behaalde.