Andrew Mensing slaat weer toe bij senioren

Nieuws

SLIEDRECHT - In de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Andrew Mensing opnieuw een grote scalp behaald. Dit keer was eerste-team speler Wim Pool niet was opgewassen tegen de snelle speelstijl van het jeugdtalent. Andrew gebruikte veel minder tijd en ondanks een betere stelling zag Pool zijn vlag vallen en moest het punt aan de jongste van de Mensing-broers laten.

De top 5 kwam niet in actie dus kregen de achtervolgers een kans om in te lopen. Tobias Dekker deed goede zaken door in een onduidelijke stelling alsnog te winnen van routinier Hans Klein. Tobias klimt hiermee naar de zesde plaats. Theo Dekker en Robert van Rekom zijn de aansluiting met de top definitief kwijt na een snelle remise.

Adrian Mensing speelde tegen zijn 'meester' in de schaakproblemen, Henk Prins, en ook in deze partij was Prins nog de meester. Jan Willem Kraaijeveld moest al snel opgeven tegen een ontketende Jorik Klein, terwijl Michiel van den Berg tegen Henri Hartog eveneens zijn koning snel kon omleggen. Oud-voorzitter Jan Veenis speelde voor het eerst sinds lange tijd weer een partij, maar kon tegen Martin Prins nog geen vuist maken. Hans Snel deed zijn achternaam eer aan door vlot te winnen van Cees Moes en ook André van Dieën zette vaart achter zijn partij en wist Hans Dubbeldam al na achttien zetten te verslaan.

Aanstaande donderdag wordt de vierde ronde van de snelschaakcompetitie gespeeld. Traditioneel wordt er op de donderdag voor Pasen niet om punten maar om eieren gespeeld. Wie wordt de nieuwe 'eierkoning' van Schaakvereniging Sliedrecht?

advertentie
advertentie