Rivas Zorggroep introduceert mobiele alarmering

Nieuws

GORINCHEM - Rivas Zorggroep heeft mobiele alarmering toegevoegd aan haar aanbod van alarmeringen. Met de alarmtoestellen voor mobiele alarmering kunnen cliënten nu ook buitenshuis en onderweg hulp van buitenaf inschakelen. Met één druk op de knop. Dankzij de ingebouwde GPS kan de alarmcentrale of een familielid zien waar de persoon zich op dat moment bevindt.

,,Veel mensen maken zich zorgen om iemand uit hun omgeving", vertelt Willem Elzinga, projectleider mobiele alarmering bij Rivas. ,,Bijvoorbeeld omdat een van hun ouders slecht ter been is, maar wel nog op pad gaat. Of om iemand met epilepsie die zomaar een epileptische aanval kan krijgen. Dan is mobiele alarmering een veilig gevoel. In geval van nood kan er 24 uur per dag direct hulp van buitenaf worden ingeschakeld. Via een beveiligde webportal is te zien waar de cliënt is. De cliënt krijgt dus de juiste hulp op de juiste plek op het juiste moment."

Naast het zelf inschakelen van hulp kent mobiele alarmering ook een zogenaamde zone-instelling. Elzinga: ,,Iemand met beginnende dementie raakt soms onbedoeld te ver van huis. Als diegene met het alarmtoestel buiten de vooraf bepaalde zone komt, ontvangt de centrale een alarmsignaal. De medewerker stuurt dan direct hulp naar de plaats waar de cliënt zich bevindt, waardoor deze veilig wordt thuisgebracht."

Bij Rivas hebben cliënten de keuze uit diverse mobiele alarmtoestellen. Daarbij zijn er ook mogelijkheden voor valdetectie: wanneer de cliënt plotseling valt, stuurt het alarmtoestel direct een signaal naar de alarmcentrale. De medewerkers ondernemen dan direct actie. En er zijn voorkeursknoppen voor contactpersonen: via deze knoppen kan iemand rechtstreeks familie of mensen uit zijn omgeving om hulp vragen. ,,Mocht er twijfel zijn over welk toestel het meest geschikt is, dan geven we daarover graag een persoonlijk advies", zegt Elzinga.

Voor meer informatie over en het aanvragen van mobiele alarmering of een van de andere alarmeringen van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Op de website www.rivas.nl staan de mogelijkheden van de diverse alarmtoestellen en tarieven. Gebruikmaken van mobiele alarmering is al mogelijk vanaf € 35,- per maand.

advertentie
advertentie