IJspret op de rivier …

Nieuws

Foto 1:

Op de schaats in een lange rij achter elkaar. Zo te zien is op de rivier een ijsbaan aangelegd! We waren benieuwd of er nog iemand zou zijn die ons wat kon vertellen over de foto. Intussen weten we dat deze rond 1940 gemaakt is. De jongste van de sportievelingen moeten we nu al inschatten op zo'n 80 jaar. Bekend is dat een van hen stoker was op de gasfabriek. Deze locatie op de Kaai zien we op de achtergrond. Naast de gashouders zien we de woning van de directeur van het gasbedrijf, de heer Blaeser. Tot 1957 behoorde het terrein van de gasfabriek tot Giessendams grondgebied en woonde de familie Blaeser te Giessendam. Later woonde de familie De Winter (Mostert & De Winter) in het pand. Mocht iemand nog aanvullingen weten, we houden ons aanbevolen. info@historie-sliedrecht.nl

Foto2: Met de armen over elkaar op de kiek.

Zo maar een Sliedrechtse schoolklas van net na de oorlog. De jongelui op de foto zullen ongeveer 12 jaar geweest zijn. Twee aan twee in de bank. Een paar knullen stoer langs zij- en achterwand. De rest keurig de armen over elkaar. Pen op de inktlap naast het inktpotje. We zien ook een paar kleinere kinderen. Samen met broer en zus op de kiek? Kostenbesparend voor pa en moe? Waar zal de foto gemaakt zijn? Ter gelegenheid waarvan zal de plaat geschoten zijn? Allemaal vragen. Laat ons eens horen wat je nog weet van dit voor jou historische moment. Namen graag!

Stuurt u gerust uw gegevens naar ons toe. We hopen weer op diverse reacties. Deze kunt u kwijt bij: Bas Lissenburg: e-mail info@historie-sliedrecht.nl of bij Bas Korporaal, Kerkbuurt 241, 3361 BH, Sliedrecht, telefoon 0184-417192, e-mail: bkorporaal@chello.nl.

advertentie
advertentie