Sliedrecht blijft baas in eigen huis

8 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ongeacht wie er (buiten Sliedrecht zelf natuurlijk) kampioen wordt in de eerste klasse C: niemand slaagde erin op sportpark De Lockhorst ook maar één puntje weg te kapen. Na Oranje Wit (2-0), LRC Leerdam (3-2), Heerjansdam (1-0), en Pelikaan (4-2) moest nu ook koploper VVGZ erkennen, dat dit seizoen van Sliedrecht in eigen huis tot dusver niet te winnen is. De trotse lijstaanvoerder uit Zwijndrecht moest qua score (4-1) behoorlijk met de billen bloot, en deze uitslag sterkt het team van trainer John de Wolf in de groeiende overtuiging, dat er dit seizoen nog iets te halen valt.

Door Wim van Mourik

Hangende het beroep tegen de straf van de KNVB, waarbij drie punten in mindering werden gebracht en de nog over te spelen wedstrijd tegen Terneuzense Boys, kan Sliedrecht bij een gunstige afloop de koppositie naderen tot op drie punten. Met nog zes wedstrijden te gaan zeker geen onoverbrugbare achterstand in dit meest gunstige scenario. Belangrijker echter is het feit, dat het team ook weer de overtuiging uitstraalt het onderste uit de kan te willen halen. Behoudens de eerste twintig minuten, toen VVGZ nog wel degelijk in de eigen kansen geloofde en al na 9 minuten op voorsprong kwam door de treffer van Michael Dell'Avo, nam Sliedrecht het heft in eigen handen. Met goed verzorgd positie spel drong het VVGZ terug op eigen helft en kon het - net als tegen Pelikaan en Almkerk - rekenen op de briljante ingevingen van topscorer Nilton Tavares Ramos. Na een klein half uur schoot de Kaapverdiaanse aanvalsleider vanaf 25 meter met een effectvol schot zijn team naast VVGZ en was de treffer van Dennis Verhoef op slag van rust een tweede mentale tik voor de tegenstander uit Zwijndrecht (2-1). Dennis Verhoef kon daarmee zijn rentree in het team extra kracht bijzetten, de extra schorsing van vier wedstrijden kon vanwege een beroep worden uitgesteld.

Na rust trachtte VVGZ druk te zetten op het doel van Sliedrecht, kreeg het ook een aantal prima kansen, maar legde het uiteindelijk een kwartier voor tijd het moede hoofd in de schoot toen opnieuw Nilton Tavares Ramos uit een penalty (hands van Axel v.d. Heuvel) de marge vergrootte: 3-1. Drie minuten voor tijd zette Luciano van Harlingen de score extra luister bij (4-1) en kon Sliedrecht terecht vaststellen, dat het in deze fase van het seizoen met de besten mee kan komen.

Aanstaande zaterdag krijgt het team de gelegenheid om ook in een uitwedstrijd optimaal resultaat te boeken. Het gaat op bezoek bij Heerjansdam, de wedstrijd op De Molenwei begint om 14.30 uur. Met slechts twee overwinningen in tien uitduels staat Sliedrecht voor de uitdaging om ook deze negatieve spiraal om te buigen.

Opstelling Sliedrecht: Jeffrey ter Veer, Jordy de Jong, Desley de Wolf, Joey Rijsdijk (62' Faisal Achlioui), Leon Ramos, Levy Liesdek, Berry de Groot, Stefan van Dam, Nilton Tavares Ramos, Dennis Verhoef (74' Luciano van Harlingen), Fitim Meha (84' Sven Akkerman).