PVV: 'Provincie hield bewust informatie achter'

9 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Partij voor de Vrijheid in Zuid-Holland heeft een document over de Derde Merwedehaven boven tafel weten te krijgen waaruit blijkt dat de provincie informatie heeft achtergehouden. PVV-statenlid en woordvoerder milieu Bart Privé: ,,Vorig jaar hebben we een uitgebreid debat in Provinciale Staten gevoerd over het tijdelijk opschorten van het feitenonderzoek naar het storten van asbest op de Derde Merwedehaven. De PVV was fel tegen de stopzetting van het onderzoek. Uit nieuwe informatie blijkt dat het College bewust informatie heeft achtergehouden voor de Staten.”

Tijdens het debat in Provinciale Staten ontkende het College verschillende keren dat er voorlopige resultaten van het feitenonderzoek beschikbaar waren. De PVV kreeg signalen dat dit niet klopte en ging zelf op onderzoek uit. Statenlid Privé gaat verder: ,,Na lang speurwerk blijkt dat de provincie ten tijde van het debat de beschikking had over minimaal twee rapporten met voorlopige resultaten.”

De PVV heeft het College van Gedeputeerde Staten middels schriftelijke vragen om opheldering gevraagd. Nathalie Harder, woordvoerder van gedeputeerde Rik Janssen die milieu in zijn portefeuille heeft, bevestigde deze schriftelijke vragen ontvangen te hebben. ,,Daar zal de PVV ook antwoord op krijgen, maar inhoudelijk kunnen wij daar in deze fase nog niet op reageren.”

advertentie
advertentie