Tuinkeuringen nieuwe stijl

11 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Groei & Bloei afdeling Alblasserwaard introduceert "Tuinkeuringen nieuwe stijl''. Het bestuur heeft de laatste tuinkeuringen van de laatste jaren geëvalueerd en is tot de conclusie gekomen dat er aanpassingen nodig zijn om deze activiteit voldoende uitdagend te houden voor zowel de keurders als de tuineigenaren.

Uitgangspunt was steeds dat er door de keuringsgroep straten werden gekozen om te gaan keuren. De bewoners van deze straten werden geïnformeerd dat er gekeurd werd en aan het einde van het seizoen werden drie tuinen tot winnaar uitgeroepen. ,,Keurders investeren veel tijd, maar de bewoners wier tuin wordt gekeurd hebben er eigenlijk niet om gevraagd en laten het ook afweten op het moment van de definitieve prijsuitreiking", zegt Herman Colenbrander van Groei en Bloei. ,,Om deze reden willen we dit jaar het geheel van een andere kant benaderen. We roepen mensen op zich aan te melden om hun tuin te laten keuren. Dit moeten bewoners zijn uit ons gehele gebied Alblasserwaard West, leden en niet-leden van Groei&Bloei. De tuin van de aangemelde persoon wordt eenmaal beoordeeld door een panel op professionele wijze in de zomerperiode."

De tuinen worden in drie categorieën beoordeeld: 1. balkon/klein terras met potten, 2. voor- of achtertuin tot 150 m2 en 3. tuinen groter dan 150 m2.

,,Deze activiteit kan alleen een succes worden als velen zich aanmelden om hun tuin te laten beoordelen. De winnende tuinen zullen in onze tuinavond van november in het zonnetje worden gezet", aldus Colenbrander.

Aanmelden kan tot 15 mei bij het secretariaat via email a.dommelenvandongen@upcmail.nl.

advertentie
advertentie