Sliedrecht Sport pakte tweede titel op rij

13 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Het gebeurde op 13 april om tien over half negen. We vergeten het nooit meer", riep een geëmotioneerde Wim van Mourik in een euforische Stoep nadat Pamela Domselaar met een ace de tweede set besliste. Het was het moment waarop Sliedrecht Sport voor de tweede keer op rij het landskampioenschap veroverde.

Twee sets had het team van Appie Krijnsen slechts nodig ten niemand in de bomvolle Stoep twijfelde of dat zou lukken tegen SV Dynamo uit Apeldoorn die op de één na laatste plek staat. Sliedrecht Sport ging furieus van start. Bijna traditiegetrouw speelde de 20-jarige Celia Diemkoudre een hoofdrol in het duel tegen haar oude club en had Lidia Bons in haar nieuwe rol als libero weliswaar vooraf even last van zenuwen, maar voldeed zij vervolgens voor de volle honderd procent aan haar opdracht.

Gelukkig voor het publiek werd het in de tweede fase van de eerste set toch nog een beetje een wedstrijd met een paar mooie rally's. Spannend werd het nooit; daarvoor was het verschil te groot: 25-16. In de tweede set ging het blauwwitte legioen er goed voor zitten en Wim van Mourik draaide het volume van de muziek nog wat hoger. Het aftellen kon beginnen.

Dat tellen ging in een rap tempo. Na ruim een kwartier spelen, bij 25-14, was de titel een feit. Het feestje moest nog wel even uitgesteld worden, want uiteraard moest de wedstrijd tot een goed einde worden gebracht. Dynamo kon het ook in de ontspannen derde set de Sliedrechtse meiden niet lastig maken: 25-15.

De rode loper werd uitgerold, de confetti de lucht ingeschoten. Alle speelsters en stafleden kwamen één voor één naar voren om hun medaille in ontvangst te nemen. Nevobo-voorzitter Hans Nieukerke feliciteerde de ploeg, maar richtte zich ook nog even tot de ruim 1000 supporters op de tribune: ,,Wat een fantastisch publiek hier in Sliedrecht", riep hij enthousiast.

Ook coach Appie Krijnsen complimenteerde het blauwwitte legioen. Tevens bedankte hij de vele vrijwilligers van de club. Maar natuurlijk ook zijn eigen speelsters. ,,Het tekent de professionele instelling van de speelsters, dat zij na even een feestje te hebben gevierd na de tweede set toch weer gewoon de draad oppikten en netjes de wedstrijd afwerkten", aldus een stralende coach Appie Krijnsen, die, met uitzondering van de geblesseerde Kirsten Knip, alle speelsters volop speeltijd gunde om mee te kunnen genieten van de kampioenswedstrijd. ,,Het is niet makkelijk om kampioen te blijven. Alle andere teams jagen op je, je bent de te kloppen ploeg. De speelsters hebben het fantastisch gedaan door met zo'n groot verschil kampioen te worden. Prachtig!"

Nienke de Waard, al sinds 2005 (met onderbreking van één seizoen in Duitsland) verbonden aan de club, had intens genoten van alles wat de wedstrijd met zich mee bracht: ,,Natuurlijk is het anders dan het spelen van play-offs, maar het is mooi om ook in een dubbele competitie met 28 wedstrijden dubbel-en-dwars aan te kunnen tonen, dat je de beste bent. Als je mij ooit in 2005 had voorspeld, dat ik hier acht jaar later al twee keer met de kampioensbeker in mijn handen zou staan, had ik je voor gek verklaard. Maar het is nu wel een feit! Prachtig, toch? Vorig jaar was het in de Sneker Sporthal al een prachtig feest, maar er gaat nu eenmaal niets boven De Stoep, we hebben er als team intens van genoten!"

Sliedrecht Sport moet nog twee thuiswedstrijden spelen, voor de statistieken. Volgende week tegen nummer vier VC Sneek en de week daarop (27 april) tegen VC Weert, de nummer twee. Een mooi programma om een fraai seizoen - ondanks de verloren beker - mee af te sluiten.

advertentie
advertentie