't Bakkershuys is aanwinst voor Kerkbuurt

17 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een ruim pand aan de Kerkbuurt 77-79 is vandaag 18 april banketbakkerij/tearoom 't Bakkershuys officieel geopend door wethouder Ad de Waard. Eigenaar Henk Bostelaar is een aantal jaren niet actief geweest in de branche, maar heeft het beroep van banketbakker met veel plezier weer opgepakt. ,,De liefde voor het vak is namelijk altijd gebleven. Dit voelt dan ook een beetje als thuiskomen'', aldus de enthousiaste ondernemer.

Door Ria Scholten

Het pand heeft lange tijd leeggestaan en was zowel binnen als buiten aan een opfrisbeurt toe. ,,Ik heb de verbouwing zelf ter hand genomen. De bakkerij is voorzien van nieuwe apparatuur en biedt door het open karakter de klant letterlijk een kijkje in de keuken. De tafels in de tearoom zijn opgeknapt en staan er in combinatie met de nieuwe stoelen weer keurig bij. De gevel van het pand heeft door de kleurkeuze een eigentijdse uitstraling gekregen'', aldus Henk. ,,In tegenstelling tot voorheen zijn er in pand nu wel toiletfaciliteiten voor de klanten aanwezig. Bij mooi weer kunnen de gasten op het terras plaatsnemen en genieten van de gezellige drukte die zo kenmerkend is voor de Kerkbuurt.''

't Bakkershuys verkoopt een 20-tal soorten brood en heeft een ruime keuze in beschuit, waaronder spelt. Daarnaast kan de klant kiezen uit een ruim assortiment huisgemaakt gebak. Een echte blikvanger is de vitrine met zoete versnaperingen van Chocoladeatelier Arthur Tuytel. De plakken en repen chocolade, de met chocolade omhulde suikeramandelen in verschillende variaties en de plakken noga zien er onweerstaanbaar lekker uit. Voor de stevige trek zijn er de chocoladebrokken met hazelnoten in verschillende smaken.

In de tearoom kunnen verschillende soorten koffie worden gecombineerd met een gebakje, een vers belegd broodje of een tosti. Uiteraard is er ook thee, chocolademelk en fris verkrijgbaar. Henk wordt in de zaak geassisteerd door vijf winkelmedewerksters. Zijn echtgenote Petra zal achter de schermen een aantal ondersteunende taken verrichten.

Ter ere van de opening heeft 't Bakkershuys een aantal leuke aanbiedingen. De tompoucen, het vikornbrood en het fijn volkorenbrood en de eierkoeken zijn nu nóg vriendelijker geprijsd. De koekjesaanbieding speelt in op de troonswisseling met extra voordelige Margrietjes en Willemientjes. Henk heeft in de periode dat hij zijn zaak aan het opknappen was veel positieve reacties gekregen op het feit dat hij bereid is om zich in het winkelhart te vestigen. ,,Winkelende mensen vroegen geregeld wanneer de opening zou plaatsvinden'', vertelt. ,,Een aantal winkeliers heeft aangegeven dat de komst van 't Bakkerhuys de diversiteit in het winkelaanbod ten goede komt.''

advertentie
advertentie